Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

V. Remišová vyzýva k opatreniam pre nápravu justície a prokuratúry

Veronika Remišová, archívna snímka. Foto: TASR Martin Baumann

Slovensko podľa Remišovej čelí kríze, ktorá ohrozuje základy štátu.

Bratislava 15. októbra (TASR) - Poslankyňa Národnej rady (NR) SR Veronika Remišová (nezaradená) podáva návrh na uznesenie Národnej rady a žiada, aby sa Národná rada zaviazala v rámci svojich ústavných kompetencií prijať všetky legislatívne opatrenia, ktoré budú viesť k náprave nežiaduceho stavu v justícií a na prokuratúre. Tiež k obnove dôvery občanov v tieto inštitúcie a k nezávislému vyšetreniu a dôslednému potrestaniu všetkých, ktorí porušili služobnú prísahu či zneužili svoju zákonnú právomoc.

Slovensko podľa Remišovej čelí kríze, ktorá ohrozuje základy štátu. "Dnes je situácia tak vážna, že je potrebné razantné úsilie celej politickej scény postaviť sa rozkladu štátu zo strany mafie. Podozrenia z kupovania poslancov, ovplyvňovanie a zasahovanie finančnej skupiny do justície a výkonu spravodlivosti, ovplyvňovanie ústavných činiteľov mafiou, ako aj podozrenia spojené s podpredsedom Národnej rady Martinom Glváčom sa musia urýchlene vyšetriť a u každého jedného, ktorý sa podieľal na rozklade štátu, musí byť vyvodená exemplárna zodpovednosť," uviedla Remišová. "Nestačí o tom len hovoriť, potrebujeme politickú vôľu, činy a výsledky," dodala.

Vážnosť situácie si podľa nej vyžaduje aj zvolanie mimoriadnej schôdze, o čom bude hovoriť aj s opozičnými kolegami v parlamente.