Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

FOTO z nehody Tatry s vojakmi: Vodič sa chcel vyhnúť cyklistovi

V súvislosti s nehodou Tatry 815, pri ktorej sa vo štvrtok 18. mája 2017 zranilo 17 vojakov, začal vyšetrovateľ v Žiari nad Hronom trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia. Foto: TASR - KR PZ Banská Bystrica

Nehoda sa stala vo štvrtok 18. mája okolo 15.15 h v katastri obce Jalná. Tatra, ktorú viedol 31-ročný vodič, smerovala po lesnej ceste od vojenského útvaru Močiar.

Žiar nad Hronom 19. mája (TASR) - V súvislosti so štvrtkovou nehodou Tatry 815, pri ktorej sa zranilo 17 vojakov, začal vyšetrovateľ v Žiari nad Hronom trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia. Ako informovala banskobystrická policajná krajská hovorkyňa Mária Faltániová, za tento zločin hrozí trest odňatia slobody na štyri až desať rokov.

V súvislosti s nehodou Tatry 815, pri ktorej sa vo štvrtok 18. mája 2017 zranilo 17 vojakov, začal vyšetrovateľ v Žiari nad Hronom trestné stíhanie pre zločin všeobecného ohrozenia.
Foto: TASR - KR PZ Banská Bystrica


Nehoda sa z doposiaľ nezistených príčin stala vo štvrtok 18. mája okolo 15.15 h v katastri obce Jalná. Tatra, ktorú viedol 31-ročný vodič, smerovala po lesnej ceste od vojenského útvaru Močiar. Pri prechádzaní zákrutou sa vodič vyhýbal cyklistovi, ktorý stál na ľavom okraji cesty. Následkom toho vyšiel pravým kolesom mimo cestu a s vozidlom sa prevrátil na pravý bok do potoka.



Na korbe vozidla sa nachádzalo 19 vojakov, z ktorých sa 17 zranilo, šiesti z nich ťažko. "Vodič sa pri dopravnej nehode nezranil. Do vyšetrovania dopravnej nehody bol pribratý aj znalec z odboru cestnej dopravy," dodala Faltániová.



Po nehode vojenskej Tatry je naďalej hospitalizovaných deväť vojakov


Po štvrtkovej (18. 5.) nehode vojenskej Tatry 815 je v nemocniciach v Banskej Bystrici, Zvolene, Žiari nad Hronom a Nitre hospitalizovaných naďalej deväť vojakov.

"Vo štvrtok boli u nás ošetrení siedmi vojaci, štyria boli prepustení do domácej liečby. Stále ostávajú v nemocnici hospitalizovaní traja," informovala hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou F. D. Roosevelta Banská Bystrica Ružena Maťašeje. Stav hospitalizovaných vojakov je podľa jej slov stabilizovaný.

Vo zvolenskej nemocnici je na chirurgickej jednotke intenzívnej starostlivosti hospitalizovaný jeden vojak so stredne ťažkými poraneniami. Podľa Marty Csergeovej, hovorkyne spoločnosti Agel, ktorá zvolenskú nemocnicu spravuje, je pacient v stabilizovanom stave. Vo štvrtok boli podľa jej slov v nemocnici ambulantne ošetrení s ľahkými poraneniami aj ďalší štyria vojaci.

Rovnako štyria vojaci sú v starostlivosti lekárov žiarskej nemocnice. Ich stav je podľa hovorcu spoločnosti Svet zdravia Tomáša Kráľa stabilizovaný. "Dvaja z nich budú prepustení dnes večer. Tretieho vojaka plánuje nemocnica prepustiť zajtra ráno a štvrtého čaká ešte dnes operačný výkon," podotkol Kráľ.

Jeden vojak ostáva naďalej hospitalizovaný v nitrianskej fakultnej nemocnici. Hovorkyňa nemocnice Tatiana Timková uviedla, že je v stabilizovanom stave a bez ohrozenia života.