Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

V súvislosti s predsedníctvom v EÚ sa vybuduje webový portál

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Rovnako sa vytvorí logo. Ide o jeden z krokov, ktoré je potrebné zrealizovať v kontexte s historicky prvým predsedníctvom, ktoré bude v druhej polovici 2016.

Bratislava 1. apríla (TASR) - V súvislosti s predsedníctvom Slovenska v Európskej únii sa ešte tento rok vybuduje webový portál, ktorý bude slúžiť ako hlavný komunikačný kanál. Rovnako sa vytvorí logo. Ide o jeden z krokov, ktoré je potrebné zrealizovať v kontexte s historicky prvým predsedníctvom, ktoré bude v druhej polovici 2016. Vláda dnes schválila správu o stave pripravenosti SR na jeho výkon, ktorú predložilo ministerstvo zahraničných vecí.

Okrem toho sa personálne posilnia ústredné orgány štátnej správy, ako aj Stále zastúpenie SR v Bruseli. Naďalej sa bude pokračovať v školení zamestnancov, ktorí sa podieľajú na príprave a výkone predsedníctva. Zrealizujú sa ďalšie verejné obstarávania a technicky vybavia centrálne konferenčné priestory v Redute, historickej budove NR SR na Župnom námestí a v hoteli Bôrik. So súkromným sektorom sa bude rokovať o spolupráci pri sponzoringu.

Rezort diplomacie plánuje podpísať s ministerstvom kultúry memorandum o spolupráci pri príprave kultúrno-spoločenskej prezentácie, keďže v rámci predpokladaného pracovného programu Slovensko navštívi vyše 20.000 delegátov. Začiatkom júla budúceho roka sa v Bratislave a Bruseli v rámci kultúrnych podujatí uskutočnia slávnostné otváracie koncerty.

Tento rok sa na prípravu a zabezpečenie predsedníctva počíta s 15,6 miliónmi eur, z toho vyše 12 miliónov eur tvoria náklady na osobné výdavky, cestovné náhrady a na prenájom.