Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

V Trenčianskych Tepliciach sa už prejavil nedostatok vody

Kúpeľné mestečko Trenčianske Teplice bude zrejme od soboty 7. februára 2015 bez dodávok pitnej vody. Trenčianske vodárne a kanalizácie (TVK) prerušia pre neoprávnený odber vody dodávky do Trenčianskej vodohospodárskej spoločnosti (TVS), ktorá zásobuje vodou Trenčianske Teplice. Na snímke logo Trenčianskej vodárenskej spoločnosti na krčahu s vodou počas tlačovej konferencie, 6. februára 2015 v Trenčíne Foto: TASR

Avizovaná odstávka dodávok vody je výsledkom sporu Trenčianskej vodohospodárskej spoločnosti (TVS) a Trenčianskych vodární a kanalizácií (TVK).

Trenčianske Teplice 7. februára (TASR) – V kúpeľnom mestečku Trenčianske Teplice zaznamenali prvé problémy s dodávkami pitnej vody. Avizovaná odstávka dodávok vody je výsledkom sporu Trenčianskej vodohospodárskej spoločnosti (TVS) a Trenčianskych vodární a kanalizácií (TVK).

Ako dnes TASR informoval primátor Trenčianskych Teplíc Štefan Škultéty, nedostatok vody sa už prejavil v Kamenickej doline v časti Baračka. V samotnom meste Trenčianske Teplice je zatiaľ situácia nezmenená.



TVS ako dodávateľ vody v Trenčianskych Tepliciach včera upozornila, že TVK im avizovali odstávku vody. Podľa vedenia TVS je to zo strany TVK ohrozovanie verejného záujmu. TVK odstávku vody zdôvodnili neexistenciou zmluvného vzťahu a faktom, že TVS im za vodu neplatí. Odoberanie vody z verejného vodovodu bez zmluvy považuje TVK za neoprávnený odber. Spor bude riešiť súd.

Spor medzi TVK a TVS sa ťahá od začiatku novembra minulého roku, keď vstúpila do platnosti výpoveď zmluvy TVK s TVS o prevádzkovaní vodovodov a kanalizácii v trenčianskom a novomestskom regióne a začala ju prevádzkovať TVK vo vlastnej réžii. Obe spoločnosti deklarovali, že do sporu nechcú zaťahovať obyvateľov, momentálne jedna druhú obviňujú, že z konečných spotrebiteľov urobili rukojemníkov svojich záujmov.