Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 14. jún 2024Meniny má Vasil
< sekcia Slovensko

V utorok pribudlo 84 pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Laboratóriá vykonali 4090 testov.

Bratislava 26. augusta (TASR) - V utorok (25. 8.) pribudlo 84 pozitívne testovaných na nový koronavírus. Laboratóriá vykonali 4090 testov. Celkovo tak v krajine evidujú 3536 pozitívne testovaných na ochorenie COVID-19. Informuje o tom Národné centrum zdravotníckych informácií na webovej stránke covid-19.nczisk.sk.

"Pozitívne testovaní boli vyšetrení v okresoch Bratislava (21), Košice (8), Spišská Nová Ves (8), Trenčín (8), Michalovce (6), Nitra (6), Senica (5), Galanta (4), Malacky (3), Ilava (2), Trnava (2), Žilina (2), Banská Bystrica (1), Komárno (1), Nové Zámky (1), Partizánske (1), Pezinok (1), Púchov (1), Revúca (1), Rožňava (1) a Stará Ľubovňa (1)," spresnilo ministerstvo zdravotníctva na sociálnej sieti. Medzi pozitívne testovanými je 45 žien a 39 mužov.

V nemocniciach je s ochorením COVID-19 alebo s podozrením naň hospitalizovaných 70 ľudí. Na JIS je sedem ľudí, umelú pľúcnu ventiláciu potrebujú traja pacienti.

Vyliečilo sa ďalších 25 pacientov, spolu tak nový koronavírus na Slovensku už prekonalo 2192 ľudí.

Počet úmrtí v súvislosti s ochorením COVID-19 zostáva 33. Aktívnych prípadov na Slovensku je aktuálne 1252.

ÚVZ: Nové prípady koronavírusu sú dohľadané kontakty aj import zo zahraničia



Potvrdené prípady ochorenia COVID-19 za utorok (25. 8.) sú zväčša aktívne dohľadané kontakty z podchytených ohnísk nákazy. Zaznamenané boli aj importy zo zahraničia. Sporadicky sa vyskytli prípady bez epidemiologickej súvislosti so známymi prípadmi, pri nich pokračuje epidemiologické vyšetrovanie. Úrad verejného zdravotníctva (ÚVZ) SR o tom informuje na sociálnej sieti.

ÚVZ uviedol, že početnejší výskyt ochorení vo svojej územnej pôsobnosti evidujú regionálne úrady verejného zdravotníctva (RÚVZ) so sídlom v Bratislave, Košiciach, Michalovciach, Nitre, Trenčíne a Spišskej Novej Vsi.

"V rámci Bratislavského kraja ide o aktívne dohľadané kontakty už potvrdených prípadov, importy zo zahraničia aj sporadické výskyty bez vzájomnej epidemiologickej súvislosti s už pozitívnymi osobami," uvádza ÚVZ.

RÚVZ v Košiciach zaevidoval zväčša importy zo zahraničia. Nový koronavírus bol potvrdený aj u kontaktov z podchytených ohnísk.

"V územnej pôsobnosti RÚVZ so sídlom v Michalovciach ide zväčša o úzke kontakty už potvrdeného prípadu ochorenia COVID-19. V jednom prípade sa ešte uskutočňuje epidemiologické vyšetrovanie," tvrdí ÚVZ.

Pokračuje s tým, že RÚVZ so sídlom v Nitre zaznamenal nové potvrdené prípady, ktoré pochádzali z dvoch podchytených ohnísk. V jednom prípade podľa ÚVZ pokračuje epidemiologické vyšetrovanie.

O aktívne dohľadané kontakty a importy zo zahraničia ide aj v prípade RÚVZ so sídlom v Trenčíne. Zaznamenal aj nové ohnisko nákazy. Kontaktom potvrdeného prípadu nariadil RÚVZ izoláciu, zabezpečil testovanie a naďalej pokračuje v dohľadávaní kontaktov.

"Všetky novo potvrdené prípady ochorenia COVID-19 v územnej pôsobnosti RÚVZ so sídlom v Spišskej Novej Vsi sú dohľadané kontakty osôb z monitorovaného ohniska nákazy," píše ÚVZ.