Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

Valča získala ocenenie Zdravá otvorená moderná obecná samospráva

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Cieľom udeľovania ceny je motivovať menšie samosprávy k transparentnosti a zapájaniu občanov do správy vecí verejných, uviedla Veresová.

Valča 10. septembra (TASR) - Združenie občanov miest a obcí Slovenska (ZOMOS) udelilo pri príležitosti výročia schválenia zákona o obecnom zriadení ocenenie Zdravá otvorená moderná obecná samospráva turčianskej obci Valča. TASR o tom informovala tajomníčka združenia Milena Veresová.

Doplnila, že ocenenie sa udeľuje za proobčiansky prístup, aktívne zverejňovanie a podporu participácie v obciach do 5000 obyvateľov. "Cieľom udeľovania ceny je motivovať menšie samosprávy k transparentnosti a zapájaniu občanov do správy vecí verejných. Cenu odovzdával v obci Valča starostke Márii Ondráčkovej predseda združenia Peter Uhlár s členmi hodnotiacej komisie Dušanom Chrastinom a Ivanom Rončákom," uviedla Veresová.

"Ocenenie pre rok 2021 sme Valči odovzdali predovšetkým za kvalitu poskytovaných informácií, za prístup k dlhodobému plánovaniu, využívanie vizualizácií územia, možnosť komunikácie s vedením on-line, ale najmä priamo v uliciach," dodal predseda ZOMOS.