Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Vašečka ostáva členom KDH, vlastnú stranu sa založiť nechystá

Na archívnej snímke opozičný poslanec Richard Vašečka. Foto: TASR - Martin Baumann

Odmietol aj podpredsednícku stoličku v strane, ktorú mu navrhol Hlina.

Ružomberok 17. marca (TASR) - Neúspešný kandidát na predsedu KDH Richard Vašečka sa nechystá odísť z hnutia. Naďalej zostáva členom KDH. Vylúčil, že by sa chystal založiť si vlastnú stranu.

Vašečka priznal, že jeho predstava o smerovaní strany je odlišná ako predstava súčasného predsedu. „Uvidíme, či sa tieto predstavy budú dať zladiť. Som však ochotný prehodnotiť veci, so súčasným vedením si sadneme a budeme sa o tom rozprávať,“ priblížil po výsledkoch tajného hlasovania delegátov.

Vašečka súčasne odmietol aj podpredsednícku stoličku v strane, ktorú mu navrhol Hlina. „Urobil som to aj z takej určitej úctivosti, nový predseda, ktorý obhájil svoj post, si vybral svoj tím, čo bolo dopredu deklarované. Nechcel by som to narúšať,“ ozrejmil novinárom.



O novom predsedovi kresťanských demokratov rozhodovali delegáti na sneme KDH v Ružomberku. Hlina získal v tajnej voľbe 233 hlasov, Vašečka 101. Hlasovania sa zdržali traja delegáti, jeden hlasovací lístok bol neplatný.

Záujem o post predsedu mal aj nitriansky krajský poslanec Miloslav Hatala, ten sa však v sobotu kandidatúry vzdal v prospech Vašečku. "A to preto, lebo máme s pánom Vašečkom rovnaké videnie problémov v KDH," uviedol. Hatala vysvetlil, že v rámci svojej kandidatúry nešiel cestou medializácie, keďže rozhodujú delegáti. "Snažil som sa to riešiť vnútrostranícky," dodal.