Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Nebezpečný väzeň z Guantánama spôsoboval na Slovensku samé komplikácie

Guantánamo, ilustračné foto Foto: TASR/AP

Tunisan je hlavným aktérom záznamu zverejneného v arabských televíziách.

Bratislava 14. augusta (TASR) - Nebezpečný Tunisan Hasham bin Ali bin Amor Sliti, ktorý je hlavným aktérom záznamu zverejneného v arabských televíziách, na Slovensku spôsoboval neustále komplikácie. Okrem nadštandardných požiadaviek sa neustále sťažoval na plat či podmienky v ktorých žije, a podľa polície je možné, že pred zásahom zosnoval so známymi plán, píše denník PLUS JEDEN DEŇ v príspevku na druhej strane s názvom "Robil stále problémy!".



Policajný viceprezident Milan Lučanský uviedol, že samotné video nakrúcal Tunisanov známy, ktorý mu ho následne odovzdal a sám Sliti ho dal arabským novinárom. Šokujúce je však to, že celý zákrok mal vraj Tunisanovi vyhovovať a narafičil ho, aby mu na Slovensku zlepšili podmienky.



Podľa ministerstva vnútra nie je zaregistrovaná nijaká hrozba či nebezpečenstvo, z Guantánama boli prepustení väzni preto, lebo im nebol dokázaný trestný čin. "Doteraz sme v tejto súvislosti nezaznamenali žiadne bezpečnostné hrozby ani ohrozenie, ktorého by sa mali obávať obyvatelia Slovenska", napísali z tlačového oddelenia s tým, že teroristické hrozby monitorujú 24 hodín denne.