Slovensko

Vo väzeniach sa jedálny lístok prispôsoboval veľkonočným zvykom

TASR, 28. marca 2016 9:16

Viac ako 80 väzňov mohlo opustiť brány väzení a stráviť veľkonočné sviatky so svojimi blízkymi.

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász
Bratislava 28. marca (TASR) - Počas veľkonočných sviatkov sa aj v 18 slovenských väzeniach jedálny lístok prispôsoboval tradičným veľkonočným zvykom.

V ústavoch na výkon väzby a v ústavoch na výkon trestu odňatia slobody a aj vo väzenskej nemocnici v Trenčíne pre obvinených a odsúdených boli zostavené jedálne lístky v súlade so zvykmi jednotlivých regiónov a podľa určených finančných limitov. Pripravovali sa tradičné jedlá typické pre sviatočné chvíle spájané s kresťanskými obradmi. Na Veľký piatok sa varili aj pôstne jedlá.

Viac ako 80 väzňov mohlo opustiť brány väzení a stráviť veľkonočné sviatky so svojimi blízkymi. Ku koncu minulého týždňa sa v 18 slovenských väzeniach nachádzalo dovedna 1485 obvinených a 8694 odsúdených. TASR o tom informoval riaditeľ Kancelárie generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) Adrián Baláž.  
Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

dnes 19:38

Evidencia papagájov žako a jašterov gekón podlieha novým pravidlám
Jedným z nich je i nezameniteľné označovanie exemplárov. Pri žakovi je to označenie nesnímateľným krúžkom umiestneným na nohe alebo mikročipom, pri gekónovi mikročipom alebo iným vhodným označením.

sk
dnes 19:04

Kaliňák: Slovensko uvíta v EÚ čo najrýchlejšie zavedenie systému ETIAS
Podľa slovenského ministra vnútra Európsky systém pre cestovné informácie a povolenia umožní dopredu filtrovať osoby s "rizikovým potenciálom" a vytvoriť širokú databázu.

sk
dnes 19:02

MZ SR hľadá odborníkov do predstavenstiev štyroch svojich akcioviek
Rezort vyhlásil výberové konanie, žiadosti možno podávať do 18. apríla 2017 na adresu ministerstva.

sk

Najčítanejšie Slovensko

Téma TASR



Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac