Slovensko

Vo väzeniach sa jedálny lístok prispôsoboval veľkonočným zvykom

TASR, 28. marca 2016 9:16

Viac ako 80 väzňov mohlo opustiť brány väzení a stráviť veľkonočné sviatky so svojimi blízkymi.

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász
Bratislava 28. marca (TASR) - Počas veľkonočných sviatkov sa aj v 18 slovenských väzeniach jedálny lístok prispôsoboval tradičným veľkonočným zvykom.

V ústavoch na výkon väzby a v ústavoch na výkon trestu odňatia slobody a aj vo väzenskej nemocnici v Trenčíne pre obvinených a odsúdených boli zostavené jedálne lístky v súlade so zvykmi jednotlivých regiónov a podľa určených finančných limitov. Pripravovali sa tradičné jedlá typické pre sviatočné chvíle spájané s kresťanskými obradmi. Na Veľký piatok sa varili aj pôstne jedlá.

Viac ako 80 väzňov mohlo opustiť brány väzení a stráviť veľkonočné sviatky so svojimi blízkymi. Ku koncu minulého týždňa sa v 18 slovenských väzeniach nachádzalo dovedna 1485 obvinených a 8694 odsúdených. TASR o tom informoval riaditeľ Kancelárie generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) Adrián Baláž.  
Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

dnes 19:57

Pochod za tradičnú rodinu podporili stovky ľudí
Šiesty ročník pochodu Hrdí na rodinu, ktorý podporili stovky ľudí aj s deťmi, chcel poukázať na to, že deti dokáže najlepšie vychovať muž a žena.

sk
dnes 18:35

SNS:Treba nový koncept rodinnej politiky, nie podporu divných prejavov
SNS uvádza, že rešpektuje ľudí zúčastňujúcich sa na Dúhovom Pride, ale chce zdôrazniť, že takéto podujatia sú propagáciou hodnôt, ktoré by akékoľvek štátne inštitúcie nemali podporovať.

sk
dnes 18:13

Pochody boli bez výtržností, doprava je v centre Bratislavy obnovená
Organizátori Duhového Pride dostali od polície informáciu, že do mesta prišli sympatizanti ĽSNS. K stretu nedošlo, centrum mesta bolo uzavreté.

sk

Téma TASR



Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac