Slovensko

Vo väzeniach sa jedálny lístok prispôsoboval veľkonočným zvykom

TASR, 28. marca 2016 9:16

Viac ako 80 väzňov mohlo opustiť brány väzení a stráviť veľkonočné sviatky so svojimi blízkymi.

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász
Bratislava 28. marca (TASR) - Počas veľkonočných sviatkov sa aj v 18 slovenských väzeniach jedálny lístok prispôsoboval tradičným veľkonočným zvykom.

V ústavoch na výkon väzby a v ústavoch na výkon trestu odňatia slobody a aj vo väzenskej nemocnici v Trenčíne pre obvinených a odsúdených boli zostavené jedálne lístky v súlade so zvykmi jednotlivých regiónov a podľa určených finančných limitov. Pripravovali sa tradičné jedlá typické pre sviatočné chvíle spájané s kresťanskými obradmi. Na Veľký piatok sa varili aj pôstne jedlá.

Viac ako 80 väzňov mohlo opustiť brány väzení a stráviť veľkonočné sviatky so svojimi blízkymi. Ku koncu minulého týždňa sa v 18 slovenských väzeniach nachádzalo dovedna 1485 obvinených a 8694 odsúdených. TASR o tom informoval riaditeľ Kancelárie generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) Adrián Baláž.  
Zdielať článok na FacebookPáči sa mi TERAZ.SK na facebooku
Staňte sa fanúšikom a sledujte dôležité správy priamo na FB

Viac článkov na tému:

Najnovšie články v rubrike

dnes 20:21

Vysielateľ Markíza-Slovakia dostal od Rady pokutu 18 000 eur
Pokuta bola za opakované porušenie jednoznačnej a zrozumiteľnej výzvy na pozorné prečítanie poučenia o správnom použití lieku v reklame na lieky.

sk
dnes 18:55

VIDEO: R. FICO: Posty šéfov ÚRSO a Regulačnej rady sa oddelia
Príslušná legislatíva by sa mala dostať už na najbližšiu marcovú schôdzu parlamentu, uviedol to dnes po rokovaní Koaličnej rady predseda Smeru-SD Robert Fico.

sk
dnes 17:56

Slovenského saleziána Titusa Zemana možno čoskoro blahorečia
Komisia kardinálov a biskupov na Kongregácii pre kauzy svätých vo Vatikáne vyjadrila svoju pozitívnu mienku o jeho mučeníctve, čím sa tento proces blahorečenia dostal ku svojmu zavŕšeniu.

sk

Téma TASR



Používaním stránok TERAZ.SK súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac