Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 9. jún 2024Meniny má Stanislava
< sekcia Slovensko

Počas veľkonočných sviatkov bude robiť polícia osobitné kontroly

Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Všetky nákladné autá dostali na piatok 29. marca od Prezídia Policajného zboru v Bratislave všeobecnú výnimku na dojazd.

Bratislava 26. marca (TASR) - Počas veľkonočných sviatkov plánujú robiť bratislavskí policajti osobitné kontroly.

V dňoch 1. a 2. apríla budú zisťovať najmä dodržiavanie zákazu požívania alkoholu alebo iných návykových látok vodičmi pred alebo počas vedenia vozidla.

Ako TASR ďalej informoval bratislavský krajský policajný hovorca František Peczár, vodiči motorových vozidiel sa nevyhnú kontrolám na cestách ani v dňoch od 27. marca do 2. apríla.

"Policajti majú totiž v uvedené dni naplánovaný zvýšený dohľad nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky na hlavných cestných ťahoch a nehodových úsekoch," dodal.

Polícia udelila na prvý veľkonočný sviatok výnimku na dojazd nákladiakov

Ilustračné foto
Foto: TASR
Všetky nákladné autá dostali na piatok 29. marca od Prezídia Policajného zboru v Bratislave všeobecnú výnimku na dojazd. TASR o tom informovala jeho hovorkyňa Denisa Baloghová.

Výnimka platí pre všetky nákladné vozidlá na diaľniciach, rýchlostných cestách, cestách I. triedy a na cestách pre medzinárodnú premávku, ktoré prichádzajú na slovenské územie zo susedných štátov a ktorých cieľ cesty, či už stanovište vozidla alebo miesto vykládky, je na území Slovenskej republiky. "Ak si to však bezpečnosť alebo plynulosť cestnej premávky vyžiada, policajti aj napriek udelenej výnimke môžu využiť svoje zákonné oprávnenie a zakázať vodičovi jazdu na nevyhnutne potrebný čas, alebo mu prikázať smer jazdy," podotkla Baloghová.

Podľa zákona o cestnej premávke majú nákladné vozidlá práve v dni pracovného pokoja zákaz jazdy na určených cestách.