Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Slovensko

Veľká noc sa, žiaľ, nezaobišla bez smrteľnej dopravnej nehody

Ilustračné foto Foto: TASR

K tragickej nehode došlo v nedeľu (8.4.) večer v okrese Piešťany. Dvadsaťpäťročná vodička Fabie v dôsledku vysokej rýchlosti pri prejazde pravotočivej zákruty zišla z cesty a narazila do stromu.

Bratislava 10. apríla (TASR) - Počas veľkonočného týždňa sa na slovenských cestách stalo celkom 215 dopravných nehôd, z toho len jedna mala smrteľné následky. K tej došlo v nedeľu (8.4.) večer v okrese Piešťany. Dvadsaťpäťročná vodička Fabie v dôsledku vysokej rýchlosti pri prejazde pravotočivej zákruty zišla z cesty a narazila do stromu. Žena zomrela po prevoze do nemocnice, jej 26-ročný spolujazdec utrpel ťažké zranenia.

Od začiatku roka do nedele eviduje polícia na území Slovenska celkom 60 vyhasnutých životov na cestách v dôsledku dopravných nehôd. Medziročne ide o štatistický pokles o 12 prípadov. Najčastejšie obeťami dopravných nehôd boli vodiči a ich spolujazdci (36 usmrtených). V tomto roku však na cestách vyhasli aj životy 16 chodcov, štyroch motocyklistov a štyroch cyklistov.

Celkovo došlo na slovenských cestách od začiatku roka k 3.297 dopravným nehodám, čo predstavuje výrazný pokles oproti 3.831 prípadom, ktoré 8. apríla evidovala polícia v roku 2011.