Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 4. jún 2024Meniny má Lenka
< sekcia Slovensko

Veľvyslanci 25 krajín si uctili pamiatku J. Kuciaka a M. Kušnírovej

Na snímke veľvyslanci 25 krajín a zástupcovia diplomatických misií počas uctenia si pamiatky Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej pri symbolickom pamätníku na Námestí SNP 21. februára 2023 v Bratislave pri príležitosti 5. výročia ich vraždy. Foto: TASR - Pavel Neubauer

Vedúca sekcie verejnej diplomacie z americkej ambasády Tamara Sternberg-Greller podotkla, že zavraždený novinár a jeho snúbenica bojovali za slobodu médií, transparentnosť a podporu novinárov.

Bratislava 21. februára (TASR) - Veľvyslanci a zástupcovia diplomatických misií z približne 25 krajín si v utorok uctili pamiatku novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej pri pamätníku na Námestí SNP v Bratislave. "Musíme slobodu a demokraciu posilňovať," uviedol vedúci Zastúpenia Európskej komisie na Slovensku Vladimír Šucha pri príležitosti piateho výročia vraždy novinára a jeho snúbenice.

Priblížil, že ak si ľudia vážia život, ktorý položili, tak nemôžu poľaviť a zabudnúť. "Nemôžeme nechať, aby nás krízy unavili, potom unavíme aj demokraciu," doplnil Šucha.



Vedúca sekcie verejnej diplomacie z americkej ambasády Tamara Sternberg-Greller podotkla, že zavraždený novinár a jeho snúbenica bojovali za slobodu médií, transparentnosť a podporu novinárov. Zároveň sloboda médií a transparentnosť sú silné piliere otvorenej a slobodnej demokracie. "Je to niečo, čo by sme sa mali všetci snažiť chrániť," doplnila.