Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Verejnosť sa môže pridať k petícii za odchod i podporu Ľ. Laššákovej

Ľubica Laššáková, archívna snímka. Foto: TASR Pavol Zachar

Signatári podpornej petície vo svojom postoji vyjadrujú názor, že dotačná výzva zameraná na podporu aktivít znevýhodnených skupín obyvateľstva sa nemôže vnímať len optikou záujmov LGBTI komunity.

Bratislava 23. mája (TASR) - Ministerka kultúry SR Ľubica Laššáková (Smer-SD) momentálne figuruje v dvoch občianskych petíciách, ku ktorým sa môže verejnosť pripojiť na webe. Okrem petície za jej odvolanie je vytvorená i petícia na jej podporu.

Signatári podpornej petície vo svojom postoji vyjadrujú názor, že dotačná výzva zameraná na podporu aktivít znevýhodnených skupín obyvateľstva sa nemôže vnímať len optikou záujmov LGBTI komunity, ale v celom rámci ako grantová podpora všetkých skupín so sťaženými životnými podmienkami. Teda i ľudí so zdravotným hendikepom, tých, ktorí žijú v sociálne znevýhodnenom prostredí, ale aj obetí týrania a zneužívania či starších ľudí, ktorí nenachádzajú pomoc v rodine. "Za cieľ dotácií poskytovaných na podporu znevýhodnených skupín pokladáme pomoc týmto skupinám pri začlenení sa do spoločnosti a sebaprijatí," zdôraznili autori petície. Doteraz sa k nej pripojilo 10.559 osôb.

Vyše 8000 ľudí (8032), naopak, podporuje petíciu za ministerkino odvolanie pre zasahovanie do odborných procesov a nekompetentnosť. Podľa signatárov tejto petície je výsledkom reálnych rozhodnutí ministerky alarmujúco málo financií na príspevkové organizácie MK SR i ignorancia záujmov niektorých menšinových skupín. "Od nástupu do svojej funkcie nezískala ministerka Laššáková žiadnu autoritu medzi ľuďmi z kultúry," tvrdia autori petície za odvolanie šéfky rezortu.