Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Slovensko

POTVRDENÉ: Remišová a ďalší štyria poslanci odchádzajú od Matoviča

Na snímke poslanci NR SR vľavo Igor Matovič a vpravo Veronika Remišová. Foto: TASR Jakub Kotian

Poslanci vo svojom vyhlásení uviedli, že k rozhodnutiu prispelo napríklad to, že poctivá politika sa nedá robiť bez spolurozhodovania ľudí v regiónoch.

Bratislava 18. júna (TASR) - Poslankyne parlamentu Veronika Remišová, Elena Červeňáková, Soňa Gaborčáková, Anna Verešová a poslanec Jozef Lukáč nebudú v budúcoročných parlamentných voľbách kandidovať za hnutie OĽaNO. Remišová sa zároveň v utorok vzdala funkcie predsedníčky poslaneckého klubu hnutia. TASR o tom informovala Remišová.

Poslanci vo svojom vyhlásení uviedli, že k rozhodnutiu prispelo napríklad to, že poctivá politika sa nedá robiť bez spolurozhodovania ľudí v regiónoch. "OĽaNO existuje od roku 2011 a doteraz nedokázalo zapojiť ľudí v regiónoch do svojej činnosti a regióny sa žiadnym spôsobom nepodieľajú na spolurozhodovaní v hnutí. Ľudia v regiónoch najlepšie vedia, aké sú problémy a čo ich trápi a majú právo ovplyvňovať činnosť hnutia, za ktoré bojujú," napísali poslanci.

Kritizujú aj to, že OĽaNO neumožnilo svojím poslancom a novým ľuďom stať sa riadnymi členmi hnutia. Podľa vlastných slov spoluprácu s OĽaNO ukončia až na začiatku kampane pred nadchádzajúcimi parlamentnými voľbami. Poslanci majú ešte v rámci klubu dokončiť júnovú schôdzu. "Aj naďalej budeme pokračovať v našej snahe, aby právo a spravodlivosť na Slovensku platili pre každého rovnako," dodali poslanci.

Remišová sa zatiaľ k svojej politickej budúcnosti odmieta vyjadriť. Spomína sa ako možná posila strany exprezidenta SR Andreja Kisku Za ľudí.