Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 31. máj 2024Meniny má Petronela a Petrana
< sekcia Slovensko

Viaceré krízové linky sú ľuďom k dispozícii aj počas sviatkov

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Počas vianočných sviatkov je nonstop, anonymne a bezplatne k dispozícii aj Linka dôvery Nezábudka 0800 800 566.

Bratislava 26. decembra (TASR) - Viaceré krízové linky sú ľuďom k dispozícii aj počas sviatkov. Obrátiť sa na ne môže ktokoľvek, kto potrebuje pomoc.

Pre deti a mládež je k dispozícii Linka pomoci na telefónnom čísle 116111, ktorú prevádzkuje Linka detskej istoty (LDI). "Fungujeme v režime 24/7 nonstop, zadarmo, anonymne cez telefón i online. Náš tím odborne vyškolených psychológov je neustále k dispozícii vo dne aj v noci a vítajú každý kontakt," priblížila riaditeľka LDI Táňa Ivanič Rybanská. Dodala, že deti a mladí ľudia sa na linke môžu anonymne porozprávať o všetkom, čo ich trápi.

Počas vianočných sviatkov je nonstop, anonymne a bezplatne k dispozícii aj Linka dôvery Nezábudka 0800 800 566. "Ak cítite, že je toho na vás priveľa, s dôverou sa obráťte na našich odborníkov," uviedla na sociálnej sieti Liga za duševné zdravie (LDZ) SR, ktorá linku prevádzkuje.

Celé sviatky bude nepretržite dostupná aj anonymná a bezplatná Krízová linka pomoci 0800 500 333 i chatová linka IPčko.sk. Rovnako bude nonstop dostupné aj poradenstvo cez e-mail poradna@ipcko.sk. V pohotovosti bude i celoslovenský krízový intervenčný tím. K dispozícii sú ich psychológovia. "Napriek tomu, že by si mohli Vianoce užívať v pokoji a kruhu rodiny, naše krízové linky pomoci sú stále funkčné a naši kolegovia zdvíhajú telefóny a odpisujú na správy," doplnilo na sociálnej sieti občianske združenie IPčko.