Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 29. máj 2024Meniny má Vilma
< sekcia Slovensko

Viceprezidentom Európskeho riadiaceho výboru pre mládež je I. Hromada

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Funkčné obdobie prezidenta a viceprezidenta je jeden rok s možnosťou jedného znovuzvolenia.

Bratislava 27. marca (TASR) - Riaditeľ odboru mládeže Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu (MŠVVaŠ) SR Ivan Hromada sa stal viceprezidentom Európskeho riadiaceho výboru pre mládež spadajúceho pod Radu Európy. Do tejto funkcie ho zvolili na pondelkovom (26.3.) zasadnutí výboru v Budapešti. Prezidentkou sa stala Miriam Teuma z Malty. Informuje o tom rezort školstva na svojom webe. 

Funkčné obdobie prezidenta a viceprezidenta je jeden rok s možnosťou jedného znovuzvolenia. Teuma i Hromada sa súčasne stali aj členmi predsedníctva tohto výboru.

Európsky riadiaci výbor pre mládež bol zriadený pred 30 rokmi. Pod dohľadom výboru ministrov dozerá na program Rady Európy v oblasti mládeže a radí výboru ministrov o všetkých otázkach v oblasti jeho pôsobnosti vrátane prípravy jeho oficiálnych odporúčaní. Jeho celkovým cieľom je podporiť spoluprácu medzi vládami štátov, ktoré sú zmluvnými stranami Európskeho kultúrneho dohovoru, s cieľom rozvíjať mládežnícke politiky zabezpečujúce úspešnú integráciu mladých ľudí do spoločnosti.

Výbor pôsobí ako vládny partner v spoločných riadiacich štruktúrach sektora mládeže, jeho mimovládnym partnerom je Poradná rada pre mládež. Tieto dva celky spolupracujú v rámci Spoločnej rady pre mládež s cieľom stanoviť priority sektora mládeže Rady Európy.