Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Pozrite si video Diár alebo odoberajte Diár vo forme podcastu. Podcast si môžete vypočuť v počítači a odoberať ho vo svojich mobiloch. Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí.

Bratislava 7. august (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Martina Rybanská vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Nedostatok učiteľov

(Bratislava)

Z nášho spravodajského servisu sa dnes dozviete aká je situácia v školách v hlavnom meste. Pred začiatkom nového školského roka chýbajú v Bratislave učitelia. Dopyt je najmä po učiteľoch prvého stupňa a materských škôl, ktorých je v hlavnom meste nedostatok. Viaceré mestské časti Bratislavy sa zhodli, že okrem chýbajúcich učiteľov absentujú v školských zariadeniach aj nepedagogickí pracovníci. Voľné pracovné miesta evidujú najmä pre kuchárov, pomocný personál do školských jedální či upratovačky.



Opatrenia NBS

(Bratislava)

Dobré ekonomické vyhliadky a pokles úrokov sa v posledných rokoch podpísali pod rast zadlženosti slovenských domácností. Obrat slovenskej ekonomiky by však mohol priniesť riziká. Národná banka Slovenska sa preto rozhodla zvýšiť povinné rezervy pre banky. Z nášho spravodajského servisu sa dozviete ako tieto opatrenia môžu prispieť k stabilite slovenského bankového sektora.

Mierové rokovania

(Oslo)

V nórskom Osle by sa dnes mali podľa neoficiálnych informácií začať vôbec prvé priame rokovania medzi Talibanom a afganskou vládou. O mieri rokuje Taliban už takmer rok so Spojenými štátmi, avšak s vládou sa talibovia doposiaľ odmietali stretnúť, pretože kábulský kabinet považujú za americký bábkový režim. Afganská vláda len nedávno zriadila ministerstvo pre mierové záležitosti, aby tak urýchlila úsilie o dosiahnutie mieru.

Dokončenie opravy ciest

(Michalovce)

Cesta z Michaloviec do Kráľovského Chlmca je už zrekonštruovaná. Dnes bude odovzdaná do užívania Košickému samosprávnemu kraju. Súčasťou rekonštrukcie v niektorých úsekoch došlo k zosilneniu krajníc, ale aj modernizácii dopravného značenia. Košická župa na obnovu ciest využila eurofondy a cieľom bolo zlepšiť dostupnosť k cestnej infraštruktúre.

ME v cyklistike


(Alkmaar)

V stredu odštartujú v holandskom Alkmaare majstrovstvá Európy v cestnej cyklistike aj s rekordnou slovenskou účasťou. V dejisku šampionátu bude bojovať o úspešné výsledky dokopy až 31 pretekárov spod Tatier, no bez Petra Sagana. Rekordný sedemnásobný držiteľ zeleného dresu z Tour de France sa nakoniec rozhodol, že štartovať nebude. Okrem neho sa však v hlavných pretekoch mužov predstaví slovenská špička.

Viac zaujímavých informácií sa dozviete zo spravodajského servisu tasr alebo ak navštívite portál teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher