Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Pozrite si video Diár alebo odoberajte Diár vo forme podcastu. Podcast si môžete vypočuť v počítači a odoberať ho vo svojich mobiloch. Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí.

Bratislava 16. augusta (TABLET.TV) - Redaktorka TASR Martina Rybanská vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Pokus o vraždu
(Pezinok)

Špecializovaný trestný súd v Pezinku sa dnes bude zaoberať prípadom pokusu o vraždu s extrémistickým motívom. Prípad sa týka Michaela D., ktorý je obvinený z obzvlásť závažného zločinu vraždy v štádiu pokusu, prečinu násilia voči skupine obyvateľov ako ja z výtržníctva. V decembri minulého roka v Banskej Bystrici vošiel do kebabárne, kde sa nachádzala turecká vlajka. Správal sa agresívne a ohrozoval prítomných ľudí.



Materská pre živnostníčky
(Bratislava)

Neplatenie poistného v správnej výške sa nemusí živnostníčkam vyplatiť. V budúcnosti sa totiž môžu pripraviť o materské. Z nášho spravodajského servisu sa dnes dozviete koľko žien pred materskou pracovalo na živnosť a aké podmienky je potrebné splniť na priznanie tejto dávky.

Prezidentka o sociálnych službách
(Žilina)

Prezidentka Zuzana Čaputová pokračuje vo svojej návšteve Žilinského kraja. Dnes navštívi centrum sociálnych služieb Letokruhy, bude rokovať s vedením , pôjde sa pozrieť aj do denného stacionára vo Vlčinciach. Prijme ju aj predsedníčka Žilinského samosprávneho kraja Erika Jurinová. O výsledkoch stretnutí budú hovoriť na spoločnej tlačovej konferencii.

Vývoj cien pohonných látok
(Bratislava)

Z nášho spravodajského servisu sa dnes dozviete či motoristom zdraželo tankovanie. Štatistický úrad zverejní najnovšie údaje o vývoji cien pohonných látok. Naposledy si motoristi priplatili za benzín aj naftu. Ceny na slovenských čerpačkách ovplyvňuje najmä cena ropy na burze v Rotterdame.

Ochrana klímy
(Štokholm)

Dnes si pripomíname prvé výročie začiatku klimatických protestov za ochranu klímy, ktoré sa označujú aj ako Piatky pre budúcnosť. Globálne študentské štrajky sa začali organizovať v auguste 2018. Inšpirované boli konaním vtedy 15-ročnej Švédky Grety Thunbergovej, ktorá počas troch týždňov denne namiesto školy sedela pred švédskym parlamentom. Mladá aktivistka sa v septembri zúčastní klimatického samitu OSN. Do USA pocestuje na jachte bez spŕch, či toalety.

Viac zaujímavých informácií sa dozviete zo spravodajského servisu tasr alebo ak navštívite portál teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:








Listen to Stitcher