Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Pozrite si video Diár alebo odoberajte Diár vo forme podcastu. Podcast si môžete vypočuť v počítači a odoberať ho vo svojich mobiloch. Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí.

Bratislava 20. augusta (TABLET.TV) - Šéfredaktor TASR Marián Kolár vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Ministerstvo pôdohospodárstva chce pomôcť potravinárom zviditeľniť sa
Bratislava

Ministerstvo pôdohospodárstva chce dnes v Bratislave predstaviť opatrenia na podporu potravinárov. Ministerka Gabriela Matečná má podrobne odprezentovať systém podporných opatrení, ktoré pomôžu slovenským potravinárom zviditeľniť sa nielen doma, ale aj v zahraničí. O aké opatrenia pôjde sa dozvieme v ekonomickom servise TASR v priebehu dňa.



Únia miest SR vníma návrh Mosta-Híd v daňovej oblasti negatívne
Komárno

K zákonodarnej iniciatíve koaličnej strany Most-Híd na zmenu výšky odpočítateľnej položky pre daňovníkov sa – zväčša negatívne – vyjadrili samosprávy aj Združenie miest a obcí Slovenska. K ZMOS-u sa dnes pridá aj Únia miest Slovenska. Tá chce v stanovisku tiež poukázať na negatívne dopady iniciatívy na rozpočty samospráv. Únia miest má v pláne vyjadriť sa aj k Vízii a stratégii rozvoja Slovenska do roku 2030, ktorú pripravil úrad
podpredsedu vlády pre investície a informatizáciu.

Taliansky senát určí termín hlasovania o vyslovení nedôvery vláde
Rím/Taliansko

Taliansky Senát bude dnes rozhodovať o termíne hlasovania o vyslovení nedôvery premiérovi Giuseppemu Contemu. Šéfovia frakcií v Senáte sa včera dohodli, a tak sa jeho členovia musia teraz vrátiť z letnej prestávky a rozhodnúť o termíne hlasovania o nedôvere vláde. Politická kríza v Taliansku prepukla po tom, ako Ligu Severu stiahla svoju podporu pre vládnucu koalíciu. Stalo sa tak v súvislosti s projektom Európskej únie na výstavbu vysokorýchlostnej železnice medzi Turínom a Lyonom, ktorý koaličný partner — Hnutie piatich hviezd — pri hlasovaní v parlamente nepodporil.

Zmodernizovanú autobusovú stanicu v Nitre odovzdajú do užívania
Nitra

Modernizácia autobusovej stanice v Nitre je ukončená a dnes ju odovzdajú do užívania. Nitrianska autobusová stanica je v prevádzke od roku 1978. Jej modernizáciu začali v marci 2015 a vykonali v niekoľkých etapách. V rámci nich vybudovali nové prístrešky pre prímestské a diaľkové linky, nové spevnené plochy, elektronický informačný systém, pešie komunikácie a vo väčšom rozsahu oživili aj mestskú zeleň. Zmodernizovali aj všetky pôvodné inžinierske siete. Multimediálne spravodajstvo z vynovenej nitrianskej autobusovej stanice ponúkneme v priebehu dňa.

Plážové volejbalistky Dubovcová so Štrbovou možno v tomto roku končia
Bratislava

Športová redakcia sleduje záver prípravy slovenských volejbalistiek pred domácim európskym šampionátom. Včera Slovenky vyhrali nad Fínskom 3:1. Súbežne však športoví redaktori prinesú aj informácie o osude úspešnej beachvolejbalovej dvojice Natália Dubovcová - Andrea Štrbová. Je totiž možné, že slovenské reprezentantky v tomto športe, napriek úspešným výsledkom v kvalifikácii na OH v Tokiu, svoju športovú činnosť v tomto roku ukončia. Či to tak naozaj bude, povieme v športovom servise TASR.

Viac informácií nájdete v spravodajstve TASR a na stránke teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher