Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

VIDEO A PODCAST Diár na každý deň

Podcast relácie Diár. Foto: TABLET.TV

Denný podcast Diár prináša spravodajský prehľad očakávaných udalostí. Podcast Diár si môžete vypočuť v počítači a zároveň aj odoberať vo svojich mobilných zariadeniach.

Bratislava 8. október (TABLET.TV) - Šéfedaktor TASR Marián Kolár vám prináša spravodajský prehľad dňa.

Prezidentka Z. Čaputová sa stretne so šéfmi NKÚ a ÚVO
Bratislava

Prezidentka Zuzana Čaputová si na dnes naplánovala stretnutie s najvyššími predstaviteľmi kľúčových kontrolných orgánov Slovenska. Najskôr v Prezidentskom paláci privíta predsedu Najvyššieho kontrolného úradu Karola Mitríka a popoludní prezidentku navštívi aj šéf Úradu pre verejné obstarávanie Miroslav Hlivák. Výstupy so stretnutí sprostredkujeme v ekonomickom servise.



SR bude riadiť riziká korupcie pri eurofondoch pomocou stratégie
Bratislava

Slovenská republika dnes v Bratislave uvedie do života Stratégiu pre riadenie rizík spojených s podvodmi a korupciou v eurofondoch. Viac o nej povie podpredseda vlády pre informatizáciu a inovácie Richard Raši. Už teraz je však známe, že táto stratégia je vyústením viac ako rok trvajúcej spolupráce Slovenska s Organizáciou pre hospodársku spoluprácu a rozvoj. OECD detailne zhodnotila úroveň riadenia korupčných rizík na Slovensku. Podrobnosti zo stratégie prinesieme v domácom spravodajstve TASR.

SlovakiaTech Forum-Expo privíta IT špecialistov z celého sveta
Košice

V Košiciach sa dnes začína trojdňový inovačný a technologický veľtrh SlovakiaTech Forum-Expo 2019. Ide o medzinárodnú odbornú konferenciu a prezentačný veľtrh firiem so zameraním na vedu, výskum a inovácie v priemysle a priemyselných technológiách, ale aj energetike, logistike a v oblasti životného prostredia. Podujatie slávnostne otvoria v Kulturparku a budú pri tom aj podpredseda vlády Richard Raši a minister hospodárstva Peter Žiga. V rámci programu vystúpi viac ako stovka odborníkov z celého sveta. Spravodajstvo ponúkneme počas dňa.

Ocenenia Sociálny čin roka udelia za pomoc rodinám v kríze
Bratislava

Minister práce Ján Richter odovzdá ocenenia Sociálny čin roka. V spolupráci s Ústredím práce, sociálnych vecí a rodiny a Spoločnosťou priateľov detí z Centier pre deti a rodiny Úsmev ako dar tak pokračuje v tradícii oceňovania pracovníkov za prínos pri pomoci rodinám v krízovej situácii. Cenu si preberú aj ľudia, ktorí pomáhajú deťom ohrozeným vyňatím z rodín a zároveň za mimoriadne humánnu a originálnu aktivitu pre znevýhodnené skupiny obyvateľstva.

Hokejisti Banskej Bystrice privítajú v Lige majstrov Ambri-Piotta
Banská Bystrica

Hokejisti Banskej Bystrice dnes nastúpia na ďalší zápas Ligy majstrov. Na domácom štadióne privítajú švajčiarsky tím Ambri-Piotta. Bystričania majú v tabuľke G skupiny na svojom konte zatiaľ tri body. Nemecký Mníchov zdolali 3:2 po samostatných nájazdoch a so švédskym Färjestadom prehrali 3:4 po predĺžení. Slovenský majster je však na poslednej priečke tabuľky. Ambri–Piotta má o bod viac. V domácej súťaži sa Banskej Bystrici darí, v tabuľke je druhá za Košicami a naposledy v tipsport lige vyhrala v Budapešti 5:2.

Viac zaujímavých informácií sa dozviete zo spravodajského servisu tasr alebo ak navštívite portál teraz.sk.



Podcast Diár si môžete vypočuť aj na:









Listen to Stitcher