Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

VIDEO: Robert Fico komentuje nahrávku Matoviča s Procházkom

Tlačová konferencia predsedu vlády SR Roberta Fica a ministra školstva, vedy, výskumu a športu SR Juraja Draxlera pred budovou bývalej materskej školy v Bratislave – Petržalke na Vyšehradskej ulici v pondelok 4. mája 2015 na tému Výsledky posudzovania žiadostí o poskytnutie dotácie na rozšírenie kapacít materských škôl. Na snímke zľava starosta mestskej časti Bratislava Petržalka Vladimír Bajan, predseda vlády SR Robert Fico a minister školstva, vedy, výskumu a športu SR Juraj Draxler. Popri škôlkach sa premiér povenoval aj Matovičovej nahrávke. Foto: TASR

Premiér Robert Fico zareagoval na medializovanú nahrávku medzi šéfom strany Sieť Radoslavom Procházkom a lídrom Obyčajných ľudí Igorom Matovičom.

Bratislava 4. mája (Teraz.sk) - Premiér Robert Fico zareagoval na medializovanú nahrávku medzi šéfom strany Sieť Radoslavom Procházkom a lídrom Obyčajných ľudí Igorom Matovičom.



Predseda Smeru-SD Robert Fico kritizuje finacovanie Matovičovho hnutia, kde o zdrojoch rozhodujú len štyria členovia. Takisto sa pozastavuje nad prepojením Procházku s finančnou skupinou Penta, ktorej v minulosti poskytoval právne služby. "Treba ich nechať, nech si to medzi sebou rozdajú," tvrdí premiér.



Celá približne 70-minútová nahrávka z rozhovoru medzi Matovičom a Procházkom sa objavila na internete v nedeľu (3.5.). Matovič si nahrávku urobil tajne v roku 2014 pred prezidentskými voľbami. Práve časť z tohto rozhovoru o financovaní Procházkovej kampane sa na internete objavila už skôr. Procházka si chcel objednať inzerciu v regionálnom periodiku Matovičovcov, pričom polovica mala byť platená bez dokladu v rámci "kamarátskej zľavy".