Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 1. jún 2024Meniny má Žaneta
< sekcia Slovensko

J. Viskupič: Vzdelávanie by malo byť tzv. premiérskou témou

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Podpredseda parlamentu Glváč ale zdôrazňuje, že by sa popri školstve nemalo zabúdať na zdravotníctvo, obranu, či na ministerstvo vnútra a migračnú krízu.

Bratislava 19. júna (TASR) – Vzdelávanie by sa malo nastaviť na tzv. premiérsku tému. V dnešnej diskusnej relácii televízie TA3 V politike to uviedol poslanec Národnej rady (NR) SR Jozef Viskupič (OĽaNO-NOVA).

"Pri vzdelávaní a školstve by sme mali mať oveľa vyššiu ambíciu a mali by sme nastaviť vzdelávanie na tzv. premiérsku tému," tvrdí Viskupič. Poslanec je presvedčený, že téma školstva by mala byť jednoznačnou prioritou, obzvlášť v súvislosti s tým, v akom stave je v súčasnosti vzdelávanie, školy a tiež učiteľský stav. "Dúfam, že vzdelávanie a školstvo ako naša možná budúcnosť sa stane absolútnou prioritou vlády," poznamenal Viskupič. Zároveň verí, že aj s pomocou opozície sa podarí presadiť nápady na vyriešenie neblahej situácie, v ktorej sa školstvo momentálne nachádza.

Podpredseda NR SR Martin Glváč (Smer-SD) ale zdôrazňuje, že by sa popri školstve a navýšení platov učiteľov od septembra nemalo zabúdať ani na zdravotníctvo, ministerstvo obrany, keďže aj bezpečnosť je veľmi dôležitá, či na ministerstvo vnútra a migračnú krízu. "Premiérske témy by boli všetky. Nechcem tým ale dehonestovať učiteľov, podfinancovanie je tam veľké," pripúšťa Glváč. Upozorňuje ale, že financie na túto oblasť boli v posledných rokoch opätovne navyšované a teraz je na rezorte školstva, aby ukázal, že vie prísť s reformnými krokmi, ktoré môžu ušetriť ďalšie finančné zdroje.