Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

VIDEO: Víťazi Rockovej maturity začínajú turné po kluboch v SR a ČR

Víťazi Rockovej maturity. Foto: Imrich Pluhár

Na turné sa predstavia napríklad pop-rockové kapely Bullet Holes, Diamond Flowers a The Gang.

Bratislava 23. marca (TASR) - Víťazi vlaňajšieho druhého ročníka súťaže Rocková maturita začínajú v piatok 24. marca v Košiciach turné Všehochuť Tour 2017 po slovenských a českých kluboch. Spoločné klubové turné bolo výhrou pre kapely, ktoré súťažili v kategóriách Pop / Rock a Hard / Heavy.

Na turné sa predstavia pop-rockové kapely Bullet Holes, Diamond Flowers a The Gang. Z kategórie hard / heavy to budú Fishface, Legend of the Submarine a Sound of Mayhem. Klubové turné odštartuje v Košiciach (Riders pub), pokračuje 25. marca v Dolnom Kubíne (Klub 77), následne 1. apríla v Žiline (Smer music bar), 7. apríla v Bratislave (Randal club), 8. apríla v Nitre (Frankie rock club), 21. apríla v Prahe (Nová Chmelnice) a končí 26. apríla v Brne (Melodka).



Víťazom Pop & Rock kategórie je skupina Bullet Holes, mladá formácia hrajúca melodický rock'n'roll. Na druhom mieste sa umiestnila kapela Diamond Flowers, ktorá v sebe nesie viac hudobných odkazov a vplyvov, čo dokazujú v hudbe alternatívneho pop rocku. Na treťom mieste skončila bigbítová úderka The Gang.

Víťazom Hard & Heavy kategórie je hardcorová štvorica mladíkov Fishface. Na druhom mieste sa umiestnila kapela Legenf of the submarine, ktorá prezentuje najmodernejšie ponímanie metalu, osamplovaný core. Na treťom mieste skončila kapela Sound of Mayhem, v ktorej vynikajúci hudobný pohon obohatený o rôzne hudobné vplyvy hlavne grunge – metal, jedinečne dopĺňa nekonečným hlasom speváčka.