Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Víťazstvo v súťaži ZlatyErb.sk patrí webom dvoch samosprávnych krajov

Na archívnej snímke ocenené samosprávne kraje v súťazi Zlaty erb 2017. Foto: zlatyerb.sk

Víťazmi hlavných kategórií sa stali stránky obce Valča, miest Nové Zámky, Trenčín, Bratislava a dvoch samosprávnych krajov Prešovského a Trenčianskeho.

Bratislava 14. novembra (TASR) – Celkové víťazstvo a hlavná cena Grand Prix eSlovensko v súťaži ZlatyErb.sk o najlepšiu internetovú stránku samospráv za rok 2018 patrí internetovým webom Prešovského samosprávneho kraja a Trenčianskeho samosprávneho kraja. Slávnostné vyhlásenie výsledkov 15. ročníka súťaže sa konalo v stredu v rámci medzinárodného kongresu ITAPA v Bratislave. TASR o tom informovali z Únie miest Slovenska.

Víťazmi hlavných kategórií sa stali stránky obce Valča, miest Nové Zámky, Trenčín, Bratislava a dvoch samosprávnych krajov Prešovského a Trenčianskeho. Cenu pre osobnosť za mimoriadny prínos v oblasti informatizácie slovenských samosprávach získal dlhoročný spolupracovník Únie nevidiacich a slabozrakých Slovenska v oblasti bezbariérových stránok Vojtech Regec. Najlepšia stránka organizácií samospráv patrí prievidzskej nemocnici s poliklinikou (Trenčiansky samosprávny kraj). Najlepšia bezbariérová stránka Slovenska je web mesta Krásno nad Kysucou. Do súťaže sa zapojilo 81 samospráv. Porota hodnotila 66 kritérií v 12 kategóriách.

Súťaž ZlatyErb.sk každoročne vyhlasuje Únia miest Slovenska a eSlovensko spoločne so Združením informatikov samospráv Slovenska a Úniou nevidiacich a slabozrakých Slovenska a je spolufinancovaná EÚ v rámci programu Connecting Europe Facility.

Hlavným cieľom súťaže je podporiť informatizáciu slovenských samospráv, oceniť výnimočné projekty a ohodnotiť snahu zástupcov samospráv efektívne a transparentne využívať informačno-komunikačné technológie a tým zvyšovať kvalitu služieb pre občanov.