Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

Vláda sa v piatok stretne na mimoriadnom rokovaní

Na archívnej snímke vľavo premiér SR Peter Pellegrini a vpravo podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu Richard Raši (obaja SMER-SD). Foto: TASR - Martin Baumann

Na stredajšom rokovaní vlády sa kabinet nezaoberal žiadnym návrhom zákona, po zasadnutí premiér oznámil, že o to sám požiadal ministrov.

Bratislava 26. septembra (TASR) - Vláda sa v piatok (27. 9.) stretne na mimoriadnom rokovaní, ktoré v stredu (25. 9.) avizoval premiér Peter Pellegrini (Smer-SD). Rokovanie vlády so začiatkom o 08.00 h potvrdila TASR hovorkyňa premiéra Patrícia Macíková.

V programe rokovania sa nachádza návrh novely zákona o vnútrozemskej plavbe, ktorej cieľom je zavedenie verejného dopravcu vykonávajúceho pravidelnú vnútroštátnu verejnú osobnú lodnú dopravu.

Rovnako sa kabinet bude zaoberať návrhom novely zákona o ozbrojených silách SR. Ministerstvo obrany (MO) SR ňou chce upraviť vysielanie slovenských vojakov v rámci plnenia záväzkov z medzinárodných zmlúv aj na iné účely, ako sú v súčasnosti stanovené.

Ďalším zaradeným bodom rokovania je návrh zákona, týkajúci sa pozemkových úprav a pozemkového vlastníctva. Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR v ňom predkladá legislatívnu podobu riešenia problémov aplikačnej praxe.

Na stredajšom rokovaní vlády sa kabinet nezaoberal žiadnym návrhom zákona, po zasadnutí premiér oznámil, že o to sám požiadal ministrov. Rovnako tak avizoval zámer, aby sa vláda zaoberala a do Národnej rady SR posunula už len také zákony, o ktorých bude možné viesť odbornú konštruktívnu diskusiu a ktoré nebudú predmetom politického hašterenia.

S predsedami koaličných strán sa mal vo štvrtok dohodnúť na selekcii týchto zákonov, ostatné mali prejsť do agendy budúcej vlády. Koaličná rada sa napokon neuskutočnila.