Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Slovensko

Generálnou komisárkou expozície na Expo 2017 bude Patrícia Žáčiková

Ilustračné foto Foto: TASR/AP

Medzinárodná výstava Expo Astana 2017 sa bude konať od 10. júna do 10. septembra 2017.

Bratislava 2. novembra (TASR) - Generálnou komisárkou expozície Slovenskej republiky na Medzinárodnej výstave Expo Astana 2017 bude Patrícia Žáčiková. Vyplýva to z návrhu, ktorý na svojej dnešnej schôdzi schválil vládny kabinet.

Medzinárodná výstava Expo Astana 2017 sa bude konať od 10. júna do 10. septembra 2017. Jej základnou témou je "Energia budúcnosti" a subtémami sú "Znižovanie emisií CO2", "Energeticko-efektívny obraz života" a "Energia pre všetko". SR sa bude na výstave prezentovať formou národnej expozície na ploche 350 štvorcových metrov v priestoroch vybudovaných organizátorom výstavy. Predbežná suma všetkých nákladov spojených s výstavou bola vyčíslená na 2,66 milióna eur.

Vláda SR svojim uznesením z 21. septembra odsúhlasila účasť a Informáciu o predbežných finančných nákladoch k účasti SR na Medzinárodnej výstave Expo Astana 2017 a uložila ministrovi hospodárstva Petrovi Žigovi predložiť po ukončení verejného výberového konania na rokovanie vlády SR návrh na vymenovanie generálneho komisára slovenskej expozície na Expo 2017.

Finančné zdroje potrebné na činnosť generálnej komisárky a jej sekretariátu sú súčasťou finančných prostriedkov na zabezpečenie účasti SR na Expo Astana 2017. Náklady na pôsobenie generálnej komisárky sa budú hradiť z rozpočtovej kapitoly Ministerstva hospodárstva SR ako hlavného koordinátora oficiálnej účasti SR na uvedenej výstave.