Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 21. máj 2024Meniny má Zina
< sekcia Slovensko

Pre VšZP sa má do konca augusta uvoľniť 40 miliónov eur

Na archívnej snímke vstup do budovy generálneho riaditeľstva Všeobenej zdravotnej poisťovne (VšZP) na Panónskej ceste v Bratislave. Foto: TASR - Pavol Zachar

Podmienky na uvoľnenie časti štátnych finančných aktív do výšky 40 miliónov eur upravovalo memorandum medzi rezortmi zdravotníctva a financií.

Bratislava 25. augusta (TASR) - Štyridsať miliónov eur zo štátnych finančných aktív na zvýšenie základného imania Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) sa má uvoľniť už do konca augusta. Vyplýva to z iniciatívneho materiálu z dielne Ministerstva zdravotníctva (MZ) SR, ktorý vo štvrtok schválila vláda.

Vláda ešte v marci odobrila zvýšenie základného imania VšZP do 160 miliónov eur. Uvoľnenie 120 miliónov eur záviselo od uzatvorenia zmlúv medzi VšZP a poskytovateľmi ústavnej zdravotnej starostlivosti v pôsobnosti štátu.

Podmienky na uvoľnenie časti štátnych finančných aktív do výšky 40 miliónov eur upravovalo memorandum medzi rezortmi zdravotníctva a financií. O uvoľnení sa podľa neho malo rozhodnúť na jeseň. Rezort zmenu termínu odôvodňuje potrebou zvýšenia základného imania VŠZP v auguste.