Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Slovensko

Vláda prerozdelí 14 okresným úradom 311.776 eur na záchranné práce

Výjazdové rokovanie vlády SR na Obecnom úrade v obci Kamenica nad Cirochou v okrese Humenné v utorok 23. januára 2024. Foto: TASR - František Iván

Vládny kabinet uhradí výdavky za havárie, ako sú požiare a výbuchy, riešenie havarijného stavu mosta, nedostatok pitnej vody, veternú smršť, zemetrasenie a zosuv pôdy.

Bratislava 23. januára (TASR) - Vláda prerozdelí štrnástim okresným úradom 311.776 eur na záchranné práce počas 15 vyhlásených mimoriadnych situácií. Vyplýva z návrhu na úhradu výdavkov súvisiacich s opatreniami civilnej ochrany počas mimoriadnej situácie, ktorý v utorok schválili ministri na výjazdovom rokovaní.

Vládny kabinet uhradí výdavky za havárie, ako sú požiare a výbuchy, riešenie havarijného stavu mosta, nedostatok pitnej vody, veternú smršť, zemetrasenie a zosuv pôdy. Peniaze rozdelí okresným úradom Banská Štiavnica, Brezno, Čadca, Detva, Humenné, Kežmarok, Levoča, Michalovce, Nové Zámky, Prešov, Prievidza, Stropkov, Svidník a Trnava.

"Cieľom materiálu je úhrada výdavkov obcí v dôsledku mimoriadnych udalostí na území SR, ktoré nie sú súčasťou ich rozpočtov, keďže tieto mimoriadne udalosti sú náhodného (nepredvídateľného) charakteru," priblížila vláda.