Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Vláda by mala vymenovať štátneho tajomníka ministerstva financií

Na archívnej snímke je Peter Kažimír a Robert Fico Foto: TASR/Martin Baumann

Ivan Lesay na tomto poste vystrieda Vazila Hudáka, ktorý sa v utorok stal novým ministrom hospodárstva.

Bratislava 17. júna (TASR) - Novým štátnym tajomníkom Ministerstva financií (MF) SR bude Ivan Lesay. Do funkcie ho má dnes na návrh ministra financií Petra Kažimíra vymenovať vláda. Na tomto poste vystrieda Vazila Hudáka, ktorý sa v utorok (16.6.) stal novým ministrom hospodárstva.

Slovo kybernetický sa momentálne nevyskytuje v žiadnom zákone alebo všeobecne platnom právnom predpise na Slovensku. V návrhu koncepcie kybernetickej bezpečnosti, ktorú dnes budú posudzovať ministri, to konštatuje vedúci Úradu vlády SR Igor Federič.

Vláda sa snaží dotiahnuť deficity, ktoré Slovensko v oblasti kybernetickej bezpečnosti má. V súčasnosti podľa materiálu totiž nie je schopné držať krok s dynamicky sa meniacim prostredím hrozieb. Krajine chýba predovšetkým príslušný zákon, ktorý by bezpečnostnú problematiku upravoval.

Už do konca tohto mesiaca vláda plánuje prerokovať zmenu kompetenčného zákona. Kybernetickú bezpečnosť krajiny dostane na starosť Národný bezpečnostný úrad. Elimináciu prípadných kybernetických útokov v budúcnosti zabezpečí vytvorená národná jednotka.