Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Slovensko

Vláda bude rokovať aj o zabezpečení eurovolieb

Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD) prichádza na 17. rokovanie vlády SR v Bratislave 21. februára 2024. Foto: TASR Jaroslav Novák

Rozhodovať bude aj o úprave výšky príspevkov za ubytovanie odídenca. Poskytovanie príspevku sa má predĺžiť do konca júna.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 21. februára (TASR) - Na zabezpečenie prípravy a vykonania volieb do Európskeho parlamentu (EP) v roku 2024 sú v rozpočtovej kapitole Ministerstva vnútra (MV) SR alokované prostriedky vo výške 11.739.985 eur a v rozpočtovej kapitole Štatistického úradu (ŠÚ) SR vo výške 2.248.000 eur. Vyplýva to z harmonogramu organizačno-technického zabezpečenia volieb do EP, ktorý má v stredu schvaľovať vláda.

Kabinet má na svojej 17. schôdzi takisto predĺžiť poskytovanie dočasného útočiska, do 4. marca 2025. Ide o formálne predĺženie v súlade s rozhodnutím Rady Európskej únie.

Rozhodovať bude aj o úprave výšky príspevkov za ubytovanie odídenca. Poskytovanie príspevku sa má predĺžiť do konca júna.

Vláda má takisto schváliť obstarávanie a financovanie rekonštrukcie ďalšej časti chirurgického pavilónu Ústrednej vojenskej nemocnice SNP Ružomberok, poškodeného požiarom. Predpokladané náklady v II. etape rekonštrukcie sú vyše 14,3 milióna eur.

Ministri by mali tiež odsúhlasiť pristúpenie SR k medzinárodnému aktu o označeniach pôvodu a zemepisných označeniach, ktoré má chrániť existujúce práva v systéme Lisabonskej dohody o ochrane označení pôvodu a ich medzinárodného zápisu.

V programe schôdze je taktiež informácia o stave čerpania eurofondov i pravidelná správa monitorujúca implementáciu Európskej charty regionálnych alebo menšinových jazykov.