Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Slovenský a český kabinet sa zídu v Košiciach na spoločnom rokovaní

Na archívnej snímke spoločná fotografia počas spoločného rokovania vlád ČR a SR na zámku v Ledniciach 4. septembra 2017. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Ministri tiež budú rokovať o spolupráci v oblasti hospodárstva, hovoriť budú o spoločnej agende Európskej únie či o regionálnej spolupráci v rámci V4.

Bratislava 12. septembra (TASR) – Slovenskú a českú vládu čaká v pondelok (17.9.) spoločné rokovanie v Košiciach. TASR o tom informoval Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR.

Hlavnými témami stretnutia budú vzájomné bilaterálne vzťahy, ale aj spoločné podujatia pri príležitosti významných výročí, ktoré si obe krajiny pripomínajú tento rok, a to 100. výročie vzniku Československa, 50. výročie Pražskej jari a 25. výročie samostatnosti Českej a Slovenskej republiky.

Ministri tiež budú rokovať o spolupráci v oblasti hospodárstva, hovoriť budú o spoločnej agende Európskej únie či o regionálnej spolupráci v rámci V4, ktorej aktuálne predsedá Slovenská republika.

Spoločné rokovanie vlád sa uskutoční už po šiestykrát. Tradícia spoločných stretnutí sa začala v roku 2012, kedy sa ministri stretli súčasne v Trenčíne a v Uherskom Hradišti. Následne sa stretli v Skalici, vo Valticiach a v Bratislave. Posledné rokovanie sa uskutočnilo 4. septembra 2017 v Lednici.