Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Slovensko

Vláda schválila výmenu na čele Úradu na ochranu osobných údajov

Rokovanie 138. schôdze vlády SR 10. decembra 2014 v Bratislave. Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (vpravo) a podpredseda vlády a minister financií SR Peter Kažimír. Foto: TASR/Štefan Puškáš

Úrad na ochranu osobných údajov bude mať nové vedenie. Vláda dnes zobrala na vedomie, že sa doterajšia predsedníčka Eleonóra Kročianová vzdala funkcie. Na úrade skončila už 13. februára.

Bratislava 22. apríla (TASR) – Úrad na ochranu osobných údajov bude mať nové vedenie. Vláda dnes zobrala na vedomie, že sa doterajšia predsedníčka Eleonóra Kročianová vzdala funkcie. Na úrade skončila už 13. februára.

Kročianovú by mala nahradiť Soňa Pőtheová. Vláda odsúhlasila návrh na jej voľbu. Predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) ho predloží na rokovanie Národnej rady SR. Odôvodnenie návrhu pripraví minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD).

Kočianovú zvolil parlament do funkcie 15. mája 2012. Funkčné obdobie šéfa úradu je päť rokov. Hovorca úradu Dávid Zubko TASR informoval, že vedenie po Kročianovej dočasne, v zmysle zákona, prevzal podpredseda úradu Jozef Dudáš.

Pőtheová naposledy zastávala funkciu riaditeľky komunikačného odboru Kancelárie Národnej rady SR. Post opustila pred pár týždňami. Odchod odôvodnila tým, že potrebuje zmenu, posun a byť flexibilnejšia, keďže sa blíži volebný rok.