Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Vladimír Mečiar ukončil členstvo v HZDS

Vladimír Mečiar Foto: TASR/Tomáš Halász

Vladimír Mečiar tvrdí, že vedenie pripravuje likvidáciu strany.

Bratislava 12. decembra (TASR) - Vladimír Mečiar ukončil dnes členstvo v ĽS-HZDS, ktorú zakladal. "Takzvané kolektívne vedenie poza chrbát členov pripravuje bankrot a likvidáciu strany. Napriek uzneseniam snemu rozpracováva založenie novej strany, klame verejnosť, klame členov a v takomto spolku byť nemôžem," odôvodnil svoje rozhodnutie.

Stranu v súčasnosti vedie grémium, má to tak zostať na prechodné obdobie. Za Mečiara zatiaľ náhradu nenašla, hľadala ju od minulého roka, keď sa Mečiar po vyše 20 rokoch rozhodol odísť z čela ĽS-HZDS. Svojim spolustraníkom to oznámil koncom apríla minulého roku. Mečiar sa rozhodol odísť po v poradí už druhých neúspešných parlamentných voľbách svojej strany.

Septembrový snem strany podporil myšlienku jej omladenia a zrušil klauzulu, ktorá hovorí o tom, že funkcionári strany musia byť ľudia, ktorí sú minimálne rok členmi ĽS-HZDS. Europoslanec Sergej Kozlík v septembri pre TASR zdôraznil, že ĽS-HZDS nekončí, hoci ešte niekoľko mesiacov predtým pripúšťal aj možnosť zániku.