Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Slovensko

Vlajky na prednom nádvorí Prezidentského paláca stiahli na pol žrde

Na snímke príslušníci Čestnej stráže prezidenta SR spúšťajú vlajku Slovenskej republiky a vlajku Európskej únie na pol žrde po teroristických útokoch v Bruseli. V Bratislave 22. marca 2016. Foto: TASR/Andrej Galica

Ide o znak solidarity s Belgickom, ktoré zasiahli teroristické útoky.


Bratislava 22. marca (TASR) - Prezident SR Andrej Kiska rozhodol dnes o stiahnutí vlajok na pol žrde na prednom nádvorí Prezidentského paláca v Bratislave. Vyjadril tým úctu obetiam dnešných bombových útokov v Bruseli a urobil tak na znak solidarity s Belgickom. TASR o tom informovala Elena Bianchi z tlačového odboru Kancelárie prezidenta SR.

"Našu spoločnosť nesmie premôcť strach," povedal dnes prezident počas svojej návštevy v Trnave. Rodinám obetí vyslovil svoju úprimnú sústrasť. Podľa neho je "otrasné, že aj v modernom svete sa stále nájdu ľudia, ktorí dokážu spáchať takéto teroristické činy". Každý takýto čin by mal všetkých v Európe povzbudiť ešte k väčšej jednotnosti, solidarite a spoločnému boju proti extrémizmu, myslí si.

Slovensko podľa neho dbá o svoju bezpečnosť a vykonáva všetky kroky potrebné na zabezpečenie ochrany občanov.
Na snímke vlajky Slovenskej republiky a Európskej únie sú spustené na pol žrde po teroristických útokoch v Bruseli. V Bratislave 22. marca 2016.
Foto: TASR/Andrej Galica