Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Vlani bolo v rámci objektívnej zodpovednosti zistených 7032 deliktov

Ilustračné foto Foto: TASR – Milan Kapusta

Najčastejším porušením bolo prekročenie maximálnej stanovenej rýchlosti a povinnosti zastaviť vozidlo na príkaz dopravnej značky.

Bratislava 27. januára (TASR) – V roku 2015 bolo v rámci objektívnej zodpovednosti zistených 7032 správnych deliktov. TASR o tom informovala Denisa Baloghová, hovorkyňa Prezídia Policajného zboru.

„Najviac deliktov bolo zistených v Nitrianskom kraji (1439) a najmenej v Trenčianskom kraji (649). Najčastejším porušením bolo prekročenie maximálnej stanovenej rýchlosti (5827 prípadov) a povinnosti zastaviť vozidlo na príkaz dopravnej značky Stoj, daj prednosť v jazde! alebo na signál so znamením Stoj!(1018),“ uviedla Baloghová.

Systém objektívnej zodpovednosti okrem iného znamená, že vodiča, ktorý sa dopustí priestupku, nezastaví policajná hliadka, ale jeho konanie zdokumentuje pomocou technických prostriedkov a pokuta príde majiteľovi či držiteľovi vozidla poštou.

Cieľom rezortu vnútra a polície je do konca tohto roka spustiť plnoautomatizovaný systém objektívnej zodpovednosti. „Jeho spustenie bude predstavovať plne automatickú prevádzku, kde na začiatku procesu bude dokumentácia priestupku a na konci výzva pre majiteľa vozidla," vysvetlil v utorok (26. 1.) pre TASR Ivan Netík, riaditeľ Tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra.

Oznámenie o vyhlásení verejného obstarávania na systém objektívnej zodpovednosti zverejnil rezort vnútra na stránke Úradu pre verejné obstarávanie v pondelok (25.1.).