Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Vo Švajčiarku záhadne zmizla 20-ročná Romana z Kežmarku

Stratená Slovenka Romana Kožušková Foto: Facebook RK

V Zürichu ju mal čakať kamarát, ktorý jej sprostredkoval prácu v zahraničí. Romana sa však na mieste stretnutia neobjavila a mobil už mala vypnutý.

Bratislava/Zürich 17. augusta 2016 (Teraz.sk) - Švajčiarska polícia pátra po Romane Kožuškovej (20) z Kežmarku, ktorá záhadne zmizla v sobotu 13. augusta v meste Zürich.

Ako informoval portál čas.sk, v sobotu v noci nasadla do auta hokejistu Miroslava Škovira (43), ktorý ju mal vysadiť na železničnej stanici v mestskej časti Oerlikon a pokračovať ďalej. Tam ju mal čakať kamarát Michal, ktorý jej sprostredkoval prácu v zahraničí. Romana sa však na mieste stretnutia neobjavila a mobil mala vypnutý. Kamarát preto kontaktoval políciu, ktorá rozbehla pátranie.

Na archívnej snímke dlhoročný hráč Popradu Miroslav Škovira.
Foto: TASR - Lukáš Furcoň


Mladá Slovenka pritom počas celej cesty telefonicky komunikovala so svojimi rodičmi z Kežmarku. Podľa informácií portálu topky.sk ešte o trištvrte na dve popoludní poslala mame poslednú správu. Neskôr sa jej už nedovolali. Romanu hľadajú nielen jej najbližší, ale aj priatelia cez sociálne siete.



"V prípade nezvestnej Romany Kožuškovej vykonávame všetky potrebné previerky aj v spolupráci so švajčiarskou stranou," potvrdil hovorca prešovských policajtov Daniel Džobanik.

Nezvestná Slovenka Romana Kožušková.
Foto: Facebook RK


Popis osoby:
Romana Kožušková sa narodila 7. októbra 1995 a pochádza z Kežmarku. Je 170 centimetrov vysoká, má štíhlu postavu a blond vlasy. Na tele má niekoľko tetovaní: tri hviezdičky na slabine, anjela na predlaktí anjela a pod ľavým prsníkom dátumy narodenia svojich rodičov.