Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 15. máj 2024Meniny má Žofia
< sekcia Slovensko

Vo Zvolene bude 38 okrskov, o prenosnú volebnú urnu treba požiadať

Ilustračná snímka. Foto: TASR Radovan Stoklasa

Obyvatelia môžu zo závažných, najmä zdravotných dôvodov, požiadať o hlasovanie do prenosnej volebnej schránky.

Zvolen 23. augusta (TASR) - Počas volieb do Národnej rady SR, ktoré sa uskutočnia 30. septembra od 7.00 do 22.00 h, bude vo Zvolene zriadených 38 volebných okrskov. TASR to v stredu potvrdil hovorca mesta Martin Svatuška.

Ako uviedol, je to podobný počet ako v predchádzajúcich voľbách. "Aj miestnosti teda budú vo väčšine prípadov totožné s tým, ako tomu bolo v minulosti," objasnil.

Obyvatelia môžu zo závažných, najmä zdravotných dôvodov, požiadať o hlasovanie do prenosnej volebnej schránky. O takéto hlasovanie je možné požiadať až do dňa volieb. Žiadosť je potrebné adresovať na organizačný odbor mestského úradu. "Ak takáto požiadavka bude v deň volieb, bude potrebné obrátiť sa priamo na okrskovú komisiu, ktorá prislúcha k miestu trvalého pobytu žiadateľa," spresnil.

V oboch prípadoch podľa jeho slov treba nahlásiť meno, priezvisko, dátum narodenia, telefonický kontakt a aj adresu trvalého pobytu. "Mesto sa snaží vychádzať v ústrety aj tým, že si žiadateľ môže vybrať približný čas návštevy členov komisie s prenosnou hlasovacou schránkou v deň volieb," dodal.