Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Vodiči pozor, na určitých úsekoch ciest rátajte s poľadovicou a hmlou

Ilustračné foto Foto: TASR

Podľa cestárov sú všetky diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý.

Bratislava 29. januára (TASR) - Slovenská správa ciest (SSC) prostredníctvom web stránky zjazdnost.sk upozorňuje na výskyt poľadovice. Konkrétne na cestách v celom okrese Stará Ľubovňa a Kežmarok, na ceste II/582 Michalovce - Vyšná Rybnica a na cestách III. triedy v oblasti Martina. V oblasti Trstenej je mrznúce mrholenie, pričom existuje zvýšené riziko vzniku poľadovice.

Vodičov na cestách potrápi aj hmla. Dohľadnosť do 100 m sa vyskytuje v oblasti Prievidze, Jalovca, Giraltoviec, Trenčína, Bytče, Nitrianskeho Pravna, Sobraniec, Lenartova, Sverepca, Svidníka, Humenného a Dolných Kočkoviec. Do 50 m v oblasti Martina, Trstenej a Dolného Kubína.

Podľa cestárov sú všetky diaľničné úseky a rýchlostné cesty na území SR zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý. Cesty I., II. a III. triedy sú zjazdné, povrch vozoviek na takmer celom území je vlhký až mokrý.

Miestami kašovitý, prípadne utlačený sneh do hrúbky 1-3 cm je na vozovkách v hornatejších oblastiach Slovenska. Miestami zľadovatený sneh do hrúbky 1-2 cm sa nachádza na ceste II/537 Podbanské - Tatranská Polianka, II/526 Kokava nad Rimavicou a na cestách III. triedy v oblasti Spišskej Starej Vsi, Starej Ľubovne a Pustého Poľa.