Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Slovensko

Vodiči, pozor na zľadovatený sneh, hmlu i padajúce skaly

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Slovenská správa ciest upozorňuje aj na poľadovicu, ktorá sa môže tvoriť pri nízkych teplotách na vlhkej alebo mokrej vozovke.

Bratislava 28. januára (TASR) - Všetky sledované cesty, diaľnice, rýchlostné komunikácie a horské priechody na Slovensku sú zjazdné. Vodiči by si však mali na niektorých úsekoch ciest dávať pozor na zľadovatený sneh, hmlu i padajúce skaly. Upozorňuje na to Slovenská správa ciest (SSC) na svojej webovej stránke www.zjazdnost.sk

Zľadovatený sneh s hrúbkou päť až 10 centimetrov sa podľa SSC nachádza na úseku ciest - Sládkovičovo - odbočka na Váhovce, Gáň - Galanta, Trstice - Galanta, Jahodná - Galanta, pri Sládkovičove. Taktiež na cestách tretej triedy v okrese Galanta a v okolí Zemianskej Olče a Komárna. Zľadovatený sneh s hrúbkou do jedného centimetra sa vyskytuje na horskom priechode Vernár.

Vodiči by si mali dávať pozor aj na hmlu s dohľadnosťou do 100 metrov, ktorá je v oblasti Čane, Žiaru nad Hronom, Serede, Hurbanova, Kráľovského Chlmca, Štúrova, Komárna, Zemianskej Olče, Štrby a Želiezoviec. Hmla s dohľadnosťou do 50 metrov je v okolí Červeníka a Veľkých Kapušian.

Hrozba padania skál na vozovku je na horskom priechode Šturec a na ceste I/14 v okrese Turčianske Teplice.

SSC upozorňuje aj na poľadovicu, ktorá sa môže tvoriť pri nízkych teplotách na vlhkej alebo mokrej vozovke. Zároveň informuje, že horský priechod Šútovce je uzatvorený pre vozidlá dlhšie ako desať metrov. Takéto obmedzenie platí aj na ceste medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom. Horský priechod Zbojská je zas uzatvorený pre vozidlá nad 3,5 tony.