Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Slovensko

Na cestách OPATRNE: Tvorí sa poľadovica a zľadovatený sneh

Ilustračné foto. Foto: TASR/Martin Baumann

Na horskom priechode Vrchslatina sú potrebné snehové reťaze pre vozidlá nad 10 metrov celkovej dĺžky a na ceste II/584 Srdiečko - Bystrá sú potrebné snehové reťaze pre všetku dopravu.

Bratislava 6. marca (TASR) - Vodiči si na slovenských cestách musia na niektorých úsekoch dávať pozor na poľadovicu a zľadovatený sneh. Upozorňuje na to Slovenská správa ciest (SSC) a Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ).

SSC na webe zjazdnost.sk varuje pred zľadovateným snehom na úsekoch ciest II/526 v okolí Kokavy nad Rimavicou, II/537 Podbanské - Tatranská Lomnica, II/578 Skalka - Kremnica a na cestách III. triedy v okolí Popradu a Kremnice. Na horskom priechode Vrchslatina sú potrebné snehové reťaze pre vozidlá nad 10 metrov celkovej dĺžky a na ceste II/584 Srdiečko - Bystrá sú potrebné snehové reťaze pre všetku dopravu. Horský priechod Šútovce (cesta III/1774) je uzatvorený pre vozidlá nad 10 metrov dĺžky. Cesty II/549 Úhorná - Krásnohorské Podhradie a III/3227 Hrabušická Píla - Stratená sú uzatvorené pre všetku dopravu. Cesty sú totiž v zimnom období neudržiavané.

SHMÚ vydal výstrahu na väčšine územia Slovenska pred tvorbou poľadovice.