Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 2. máj 2024Meniny má Žigmund
< sekcia Slovensko

Až 60 detí z detských domovov dostane možnosť získať vodičský preukaz

Ilustračné foto. Foto: Tablet.tv

Ide už o tretí ročník projektu, ktorý takto podporuje možnosť uplatnenia sa pre deti z detských domovov.

Bratislava 19. novembra (TASR) - Vodičské preukazy, ktoré by mali uľahčiť vstup do života, má šancu získať ďalších 60 chovancov z detských domovov. V rámci 3. ročníka projektu Vodičské preukazy pre deti z detských domovov ich vybrali spomedzi 113 uchádzačov. Finalistov vyberala porota na základe motivačných listov a odporúčaní.

"Zo 60 podporených žiadostí je 55 detí v detskom domove a päť mladých dospelých, ktorí žijú v profesionálnych rodinách alebo už vedú samostatný život, stále sú však v kontakte s detskými domovmi. Dvadsaťtri chlapcov a tridsaťsedem dievčat z celého Slovenska si už čoskoro sadne na hodiny teórie v autoškolách," skonštatovala Katarína Gazdíková, predsedníčka odbornej komisie zo spoločnosti Kia Motors Slovakia.

Podľa predsedu občianskeho združenia (OZ) Záleží nám Daniela Bradáča doterajšie čísla potvrdzujú, že projekt má svoje opodstatnenie a zmysel. "Tri roky od jeho spustenia má už 88 detí vodičské preukazy a ďalších 60 má šancu ho získať. Napĺňa sa tak základná idea projektu - pomôcť mladým dospelým z detských domovov začleniť sa plnohodnotnejšie do života a získať lepšiu prácu," podotkol Bradáč.

Finalistov vyberala odborná komisia zložená zo zástupcov detských domovov, Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny SR a zo zástupcov automobiliek Kia Motors Slovakia, Volkswagen Slovakia a PSA Groupe Slovakia.