Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Ministri obrany Maďarska a Slovenska: Naši vojaci budú spoločne cvičiť

Na snímke minister obrany Maďarska István Simicskó (vľavo) a minister obrany SR Peter Gajdoš pri prehliadke čestnej stráže počas prijatia na ministerstve obrany v Budapešti 4. mája 2017. Foto: TASR/DUNA/MTI/Noemi Bruzak

Po schôdzke s Gajdošom Simicskó zdôraznil, že maďarsko-slovenské vzťahy sú v súčasnom období historicky najlepšie, pričom aj vojenská spolupráca je mimoriadne dobrá.

Budapešť/Bratislava 4. mája (TASR) - Na spoločnom cvičení slovenských a maďarských vojakov sa dnes v Budapešti dohodol minister obrany SR Peter Gajdoš so svojím maďarským rezortným partnerom Istvánom Simicskóom, informovala agentúra MTI.

Po schôdzke Simicskó pre MTI zdôraznil, že maďarsko-slovenské vzťahy sú v súčasnom období historicky najlepšie, pričom aj vojenská spolupráca je mimoriadne dobrá. Ministri na rokovaní vyjadrili odhodlanosť na ďalšie prehlbovanie spolupráce v rámci Vyšehradskej štvorky (V4).

Gajdoš ocenil maďarskú účasť v boji proti teroristickej organizácii Islamský štát (IS) a dodal, že aj Slovensko plánuje podporiť medzinárodnú koalíciu - napríklad výcvikom.

Šéfovia rezortov obrany ďalej prerokovali otázky bezpečnostnej politiky, spolupráce v zoskupení V4 a ilegálnej migrácie, ale zhodnotili aj vojenské vzťahy Slovenska a Maďarska.