Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Slovensko

Vojenské lesy a majetky SR rozdelili 24 včelárom dotáciu 7340 eur

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Dôležitosť včiel pre biodiverzitu a vôbec udržanie fungujúceho ekosystému si plne uvedomujeme aj v rezorte obrany, uviedol minister obrany Jaroslav Naď.

Bratislava 30. marca (TASR) - Štátny podnik rezortu obrany Vojenské lesy a majetky (VLM) SR finančne podporil slovenských včelárov, ktorí v roku 2020 včelárili na ich pozemkoch. Na základe spoločného memoranda o spolupráci so Slovenským zväzom včelárov prerozdelili medzi 24 včelárov dotáciu v celkovej výške 7340 eur. TASR o tom informovala hovorkyňa Ministerstva obrany (MO) SR Martina Kovaľ Kakaščíková.

„Dôležitosť včiel pre biodiverzitu a vôbec udržanie fungujúceho ekosystému si plne uvedomujeme aj v rezorte obrany, čo potvrdzujú aj úle osadené v areáli ministerstva. Som preto veľmi rád, že vojenské lesy a majetky vnímajú prostredie, ktoré spravujú, ako celok a starostlivo dbajú o všetky súčasti lesov. Dotáciou poskytli včelárom pomocnú ruku na preklenutie ich náročného obdobia,“ ocenil minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽANO).

Ako priblížil generálny riaditeľ VLM SR Ján Jurica, podporení včelári boli organizovaní v rôznych včelárskych združeniach registrovaných na Slovensku. Financie z dotácie použili na nákup nového včelárskeho zariadenia a pomôcok, obnovu úľov, medzistienok, krmiva, liečiv, oplôtkov a ďalšej potrebnej výbavy.