Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Slovensko

Za staronového rektora VŠVÚ zvolili Stanislava Stankociho

Stanislav Stankoci Foto: TASR/Michal Svítok

Stankoci je na čele VŠVÚ od roku 2011.

Bratislava 25. novembra (TASR) - Vysokú školu výtvarných umení v Bratislave aj v nasledujúcich štyroch rokoch povedie Stanislav Stankoci. Akademický senát ho dnes potvrdil vo funkcii rektora v prvom kole plným počtom hlasov - 21. Informovala o tom PR manažérka školy Nina de Gelder.

Stankoci je na čele VŠVÚ od roku 2011. Po menovaní prezidentom SR ju bude viesť od februára 2015 do januára 2019. V kandidátskej reči počas zasadnutia akademickej obce školy uviedol, že chce pokračovať v začatých projektoch, zabezpečovať kvalitné podmienky pre výučbu slovenských a zahraničných študentov a vytvárať čo najlepšie podmienky pre umenie, vedu, výskum, rozvoj a kvalifikačný rast pedagógov.

Akademický maliar Stankoci pôsobí od roku 1992 ako garant študijného programu na Katedre vizuálnej komunikácie Vysokej školy výtvarných umení v Bratislave. V rokoch 2001-2007 bol vedúcim katedry, v rokoch 2007-2011 bol vymenovaný do funkcie prorektora pre rozvoj a v roku 2011 ho akademický senát zvolil do funkcie rektora VŠVU, ktorú vykonáva doteraz.