Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Slovensko

Voľby v okresoch Levice, Šaľa a Topoľčany boli pokojné

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Pavol Zachar

Ako uviedol zapisovateľ Okresnej volebnej komisie v Leviciach Michal Mráz, v žiadnom volebnom okrsku nebolo nutné voľby pozastaviť, prípadne predĺžiť.

Levice/Šaľa/Topoľčany 30. septembra (TASR) - Predčasné parlamentné voľby v okresoch Levice, Šaľa a Topoľčany prebehli pokojne a bez vážnejších incidentov. Pre TASR to potvrdili členovia okresných volebných komisií.

Ako uviedol zapisovateľ Okresnej volebnej komisie v Leviciach Michal Mráz, v žiadnom volebnom okrsku nebolo nutné voľby pozastaviť, prípadne predĺžiť. "Mali sme prípady, keď pred niektorými okrskami stáli voliči ešte pred 22. hodinou v rade pred volebnými miestnosťami. Tam ich komisia, samozrejme, nechala odvoliť. Ale dá sa povedať, že predčasné parlamentné voľby boli v Levickom okrese bez problémov a incidentov," skonštatoval Mráz.

Pokojný priebeh volieb hlási aj okres Topoľčany. Podľa zapisovateľky okresnej volebnej komisie Zuzany Chudej neboli zaznamenané žiadne incidenty. "Telefonátov bolo pomerne veľa, ale vo všetkých prípadoch šlo o drobné administratívne záležitosti, ktoré sa okamžite riešili a priebeh volieb nijako neovplyvnili. Pokiaľ ide o účasť, dá sa hodnotiť veľmi pozitívne," povedala Chudá.

Bezproblémový priebeh volieb bol aj v okrese Šaľa. Podľa podpredsedníčky okresnej volebnej komisie Petronely Vižďákovej sa počas volebného dňa nevyskytli žiadne vážne incidenty.