Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Slovensko

Štátna volebná komisia riešila už desiatky podnetov, mikinu aj petíciu

Ilustračné foto Foto: TASR - Marko Erd

Zaoberali sa aj prípadom člena okrskovej komisie v Brezne, ktorý sedel vo volebnej miestnosti v mikine s logom kandidujúcej strany.

Bratislava 4. novembra (TASR) - Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán riešila od rána už desiatky podnetov, na stole má ďalšie. Väčšina z nich sa týka porušenia volebného moratória.

"Týkajú sa uverejňovania článkov v magazínoch, časopisoch, distribuovania týchto časopisov do schránok, uverejňovania blogov na verejných portáloch," uviedla zapisovateľka štátnej volebnej komisie Eva Chmelová.

Štátna komisia sa zaoberala aj prípadom člena okrskovej komisie v Brezne, ktorý sedel vo volebnej miestnosti v mikine s logom kandidujúcej strany. Člena upozornili a ten si mikinu vyzliekol. "Protiprávny stav sa odstránil," vysvetlila Chmelová. Zatiaľ nie je jasné, či bude tento člen pokutovaný.

Štátna komisia dostala aj informáciu o tom, že v Stupave pred volebnou miestnosťou zbierali podpisy pod petíciu proti hazardu. Zberateľom podpisov odporučili, aby sa vzdialili od volebnej miestnosti, keďže člen petičného výboru je kandidát v krajských voľbách.

"Žiadna osoba by nemala propagovať kandidáta alebo politickú stranu v blízkosti volebnej miestnosti," doplnila Chmelová. Podpisy sa podľa jej slov zbierať môžu, ale členom petičného výboru nesmie byť kandidát a ani on sám nesmie tieto podpisy zbierať.