Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Slovensko

Čísla sú trošku iné, ako sme očakávali, pripustili u Kotlebovcov

Na snímke líder ĽSNS Marian Kotleba v centrále strany po voľbách do NR SR v Banskej Bystrici 1. marca 2020. Foto: TASR - Ján Krošlák

Viacerým novinárom odmietli akreditácie podľa Uhríka pre to, aby sa zbytočne netlačili. Na to, aby sa informácie dostali k občanom, stačia podľa neho dve, tri, štyri televízie.

Bratislava 1. marca (TASR) - Vo volebnej centrále ĽSNS zavládlo po zverejnení výsledkov exit pollov prekvapenie. Ako priznal podpredseda strany Milan Uhrík, kým ešte neboli zverejnené názvy strán, zaraďovali sa inde. "Čísla sú trošku iné, ako sme očakávali," pripustil. Zdôraznil, že treba počkať na oficiálne výsledky.



Výsledky strán nad päť percent sú podľa neho "pomiešanejšie", ako očakávali. "Spravili veľký kus práce, ľudom odprezentovali svoj program, získali dôveru, čiže treba im len zagratulovať," komentoval Uhrík predbežného favorita OĽaNO.



Viacerým novinárom odmietli akreditácie podľa Uhríka pre to, aby sa zbytočne netlačili. Na to, aby sa informácie dostali k občanom, stačia podľa neho dve, tri, štyri televízie.

V exit polle agentúry Median SK pre RTVS získala strana 8,8 percenta, Focus pre TV Markíza predpovedal ĽSNS 6,5 percenta.

M. Kotleba gratuluje víťazovi volieb I. Matovičovi


Predseda ĽSNS Marian Kotleba gratuluje víťazovi volieb lídrovi OĽaNO Igorovi Matovičovi. Predbežný výsledok svojej strany cez osem percent považuje za dobrý.

"Po obrovskej antikampani, ktorá sa viedla proti našej strane, je to veľmi dobrý výsledok," povedal Kotleba. Vedel by si predstaviť rokovať so všetkými stranami, ktoré sa zrejme dostanú do parlamentu. "Vedeli by sme si sadnúť so všetkými a rozprávať sa o tom, čo nás spája a čo rozdeľuje," doplnil.