Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Slovensko

Polícia prijala v súvislosti s voľbami viacero opatrení

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Policajti budú v najbližších dňoch venovať pozornosť aj volebným miestnostiam, aby nedošlo k ich poškodzovaniu.

Bratislava 18. marca (TASR) - Policajný zbor prijal v súvislosti s prezidentskými voľbami viacero opatrení. V deň volieb bude v uliciach Slovenska zvýšený počet policajtov. Dbať budú na zabezpečenie ochrany verejného poriadku, života, zdravia, bezpečnosti osôb a majetku. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

"Ubezpečujeme verejnosť, že nasadíme dostatočný počet síl a prostriedkov Policajného zboru. Priebežne vyhodnocujeme bezpečnostnú situáciu a prijímame opatrenia na zabezpečenie nerušenej prípravy a priebehu volieb," uviedla polícia. Viac policajných hliadok bude v teréne pred voľbami, počas nich aj po ich ukončení.

Motorizované aj pešie policajné hliadky budú v mestách a obciach dohliadať na verejný poriadok. V teréne budú aj príslušníci kriminálnej polície. "To znamená, že v čase volieb stretnete policajtov nielen v uniformách, ale aj policajtov v civile," priblížili policajti. V prípade potreby budú pripravení pyrotechnici a špeciálne policajné útvary. Na zabezpečovaní prípravy a priebehu volieb policajti spolupracujú s okresnými úradmi, obcami aj s predsedami príslušných volebných komisií.

Policajti budú v najbližších dňoch venovať pozornosť aj volebným miestnostiam, aby nedošlo k ich poškodzovaniu. "V objektoch, kde sa budú konať voľby, vykonajú špeciálne vyškolení policajti so psami pyrotechnické prehliadky. Pod drobnohľadom polície budú sídla okrskových, okresných volebných komisií, sídlo Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán a aj ďalšie miesta, kde by mohlo dôjsť k porušeniu zákona," napísala polícia.

Akékoľvek informácie k prípadom možného narušenia prípravy a priebehu volieb, verejného poriadku, podozrenia zo spáchania priestupku alebo trestného činu je potrebné bezodkladne oznámiť na najbližší útvar polície alebo na bezplatné číslo polície 158.

Prvé kolo volieb prezidenta bude v sobotu 23. marca. Prípadné druhé kolo bude 6. apríla. Volebné miestnosti budú otvorené od 7.00 h do 22.00 h.