Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Slovensko

Volebné miestnosti sa zatvorili. Až na dve výnimky

Ilustračné foto Foto: TASR/Jana Jurčišinová

Takmer všetky volebné miestnosti na Slovensku sa po komunálnych voľbách o 20.00 h zatvorili. Výnimkou je Svinia a Ružinov

Bratislava 15. novembra (TASR) - Takmer všetky volebné miestnosti na Slovensku sa po komunálnych voľbách o 20.00 h zatvorili. Výnimkou je košický Luník IX, kde bude volebná miestnosť otvorená o 38 minút dlhšie. O 45 minút sa predĺži hlasovanie v obci Svinia v Prešovskom okrese. V obidvoch prípadoch zatvorili volebné miestnosti, aby prešetrili podozrenia z kupovania hlasov. Hlasovanie sa predlžuje o 15 minút aj na ZŠ Pavla Marcelyho na Drieňovej ulici v Bratislave pre výpadok prúdu.

Volebné komisie po uzavretí miestností začnú počítať hlasy. Prvé priebežné neoficiálne výsledky by sa na webových stránkach www.statistics.sk a www.volbysr.sk mohli objaviť okolo 21.30 h. Oficiálne výsledky komunálnych volieb by mohli byť známe v nedeľu (16.11.) predpoludním.

Polícia počas dnešného volebného dňa musela preverovať viacero podozrení z kupovania hlasov. Volebná korupcia sa nakoniec potvrdila vo Zvolene a v Žarnovici.

O 20.00 h sa opätovne stretli členovia Ústrednej volebnej komisie. Tá neskôr začne fyzicky preberať zápisnice z volebných komisií.

Starostov, primátorov a komunálnych poslancov dnes volili v 2923 obciach vrátane mestských častí Bratislavy a Košíc. Právo voliť dnes malo vyše štyri milióny voličov.