Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Slovensko

Volebné moratórium predĺžili, potrvá do 22.05 h

Na snímke predseda Štátnej volebnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán Eduard Burda. Foto: TASR - Martin Baumann

Z pohľadu riaditeľa odboru poriadkovej polície Prezídia Policajného zboru Stanislava Hromádku voľby prebiehajú štandardne.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Bratislava 6. apríla (TASR) - Volebné moratórium v rámci druhého kola prezidentských volieb predĺžia, potrvá do 22.05 h. Na tlačovej konferencii o tom informoval predseda Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán Eduard Burda.

"Evidujeme, že boli dve volebné miestnosti otvorené o päť minút neskôr, tým pádom už vieme v túto chvíľu povedať, že moratórium sa predĺži o päť minút" ozrejmil. Mimo toho podľa jeho slov prebieha druhé kolo volieb štandardne. Dodal, že komisia zasadá a rieši jednotlivé podnety. "Týkajú sa moratória z veľkej časti. To, čo vieme vyriešiť hneď, riešime hneď. Mnohé podnety potrebujeme bližšie preveriť a zistiť ďalšie skutočnosti," priblížil.

Z pohľadu riaditeľa odboru poriadkovej polície Prezídia Policajného zboru Stanislava Hromádku voľby taktiež prebiehajú štandardne. "Momentálne sme nezaznamenali žiadne narušenie volieb, ktoré by malo vplyv na moratórium," uviedol. Evidujú jedného člena volebnej komisie, ktorý bol pod vplyvom alkoholu. "Bol vystriedaný, nemalo to vplyv na priebeh," ubezpečil. Deklaruje, že v prípade potreby je k dispozícii dostatočné množstvo príslušníkov polície.

Predseda Štatistického úradu SR Martin Nemky podotkol, že výsledky hlasovania úrad začne spracúvať po 22.00 h a zverejňovať podľa moratória v desaťminútových intervaloch.